NavMenu

Operom "Boemi" u Narodnom pozorištu počinje realizacija projekta Teatar Otvoreni Balkan

Izvor: eKapija Petak, 21.10.2022. 08:21
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
U operi Đakoma Pučinija "Boemi", koja je na repertoaru Velike scene u subotu 22. oktobra u 19.30, gostovaće solista Nacionalne opere i baleta u Tirani Denis Skura, u ulozi Rodolfa, i Marjan Jovanoski iz Nacionalne opere i baleta u Skoplju, kao Marsel.

Nastupom renomiranih umetnika započeće i realizacija nedavno potpisanog Protokola o saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru platforme Open Balkan Theatre/Teatar Otvoreni Balkan, koja je usmerena na snažnije povezivanje najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija, navedeno je na sajtu Narodnog pozorišta u Beogradu.

- Boemi, odnosno boemština u Parizu tog vremena, su svevremenska životna priča o grupi prijatelja koji zajedno prolaze kroz životne radosti i tuge, rastanke i spajanja, slaveći život bez obzira na nemaštinu i bolest koja u poslednjem činu odnosi mladu švalju Mimi. Predstavom će posle višegodišnjeg odsustva sa scene Narodnog pozorišta u Beogradu dirigovati maestro Bojan Suđić, koji je, već davne, 2000. godine dirigovao na premijeri ove postavke. Tim povodom smo odlučili da ovo izvođenje posvetimo prvaku i tadašnjem direktoru Opere Narodnog pozorišta Predragu Protiću, koji je potpisao režiju ove i drugih predstava koje su do dan danas na repertoaru, a koji nas je napustio prošle godine - kaže umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović.

U podeli su i Snežana Savičić Sekulić (Mimi), Nebojša Babić (Šonar), Vuk Matić (Kolin), Sofija Pižurica (Mizeta), Darko Đorđević (Benoa), Mihailo Šljivić (Alsindor), Slobodan Živković (Parpinjol) i Predrag Gligorić (Carinik).

U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.