NavMenu

Novi Pazar izrađuje plan i program energetske efikasnosti za naredne tri godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.10.2022. 12:43
Komentari
Podeli
(Foto: NicoElNino/shutterstock.com)
Grad Novi Pazar je raspisao javni poziv za izradu programa i plana energetske efikasnosti na period od tri godine, odnosno od 2023. do 2025. godine.

Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji program energetske efikasnosti je planski dokument koji donosi JLS Novi Pazar, kako bi definisala planirani cilj uštede energije i način njegovog ostvarivanja, a za period od naredne tri godine. Sa druge strane plan energetske efikasnosti je dokument kojim za period jedne godine se bliže definišu mere i aktivnosti kojima treba da se sprovede program EE.

- Programom, odnosno planom treba da budu obuhvaćeni objekti javne namene, objekti koje koriste javne službe, javno komunalna preduzeća i javna preduzeća čiji je osnivač Novi Pazar, zatim objekti za koje jedinica lokalne samouprave posredno ili neposredno snosi troškove potrošnje energije, odnosno troškove tekućeg i/ili investicionog održavanja - pojašnjeno je.

Rok za izvršenje posla je u roku od 6 meseci od dana stupanja na snagu ugovora.

Ponude se mogu slati do 31. oktobra, a detalji se nalaze OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.