NavMenu

Završetak deonice Novi Beograd - Surčin do kraja godine

Izvor: RTS Četvrtak, 20.10.2022. 09:43
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / YouTube / Javno preduzeće Putevi Srbije)
Na deonici Novi Beograd – Surčin urađeni su prvi i drugi sloj asfalta, kao i završni slojevi ispod pešačkih i biciklističkih staza. Sada se postavljaju habajući sloj asfalta i stubovi rasvete, kao i zaštitna ograda. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kaže da će ova deonica biti završena do kraja godine.

Momirović je za Dnevnik RTS-a rekao da je rok u kojem bi trebalo da se završi ovaj projekat – do kraja decembra, te da se radi na tome da svi radovi do tada budu završeni.

- Svaki dan ovde radi od 300 radnika, više od 200 jedinica mehanizacije. Na dobrom smo putu da ispunimo taj rok, ukoliko bude kašnjenja reč je o nedeljama - rekao je ministar i dodao da će ovo biti najbrža veza zapadne Srbije sa Beogradom.

Napominje da posao otežava to što je ovo i gradska saobraćajnica, pa se rade i pešačke i biciklističke staze, ali da je reč o veoma važnoj deonici za Novi Beograd i Bežanijsku kosu.


Završetak obilaznice u martu 2023.

Ministar je rekao i da su maksimalno ubrzani radovi na obilaznici oko Beograda, kako bi deonica do Bubanj potoka bila gotova u martu iduće godine. Očekuje da taj projekat, koji je, napominje, star 30 godina, bude završen bez ijednog dana kašnjenja.


Plan je da u narednoj fazi bude izgrađena deonica od Bubanj potoka do Vinče i Pančeva, a Momirović kaže da je već započeta faza izrade idejnog projekta.

Dodao je da će do kraja godine biti pušten deo od Kruševca do Koridora 10, a u narednih godinu dana deonica Valjevo–Lajkovac. Dodaje da se radi i na deonici Niš–Priština, na Dunavskoj magistrali, na Moravskom koridoru, kao i na projektu brze pruge od Novog Sada ka Subotici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.