NavMenu

Vojvodina dobija lokalne solarne katastre za planiranje i privlačenje investicija

Izvor: eKapija Utorak, 18.10.2022. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Zbynek Burival)
Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je tender za izradu metodologije za izradu lokalnih solarnih katastara, sa ciljem promocije korišćenja solarne energije na području Vojvodine.

Osnovni cilj projekta je izrada metodologije radi podsticanja korišćenja obnovljivih izvora energije i omogućavanje lokalnim zajednicama da identifikuju na svojoj teritoriji pogodne lokacije za izgradnju solarnih elektrana, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Predmet tendera je formiranje metodologije, prikupljanje podataka, analiza i obrada podataka, vrednovanje lokacija za izgradnju solarnih elektrana i kreiranje osnove za bazu podataka pogodnih lokacija na teritoriji Vojvodine, kao i identifikacija potencijalnih lokacija za izgradnju solarnih elektrana snage preko 1 MW na teritoriji na području jedne jedinice lokalne samouprave (Grada Sombora, Grada Kikinde ili Opštine Irig), radi planiranja i privlačenja investicija.
Lokalni solarni katastri bi imali mogućnost integracije u Geoportal AP Vojvodine, dođa se.


Tender je otvoren do 28. oktobra, o detaljima OVDE.

B. P.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.