Izvor: eKapija | Nedelja, 16.01.2011.| 09:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoreno klizalište "Tvrđava" na Kalemegdanu - Zabava na ledu do 1. aprila

Klizalište "Tvrđava" na Kalemegdanu otvoreno je u subotu, a ljubitelji klizanja moći će da se na novom ledenom podijumu zabavljaju do 1. aprila, svakog dana od 10 do 23 sata.

Sat i po na ledu i iznajmljivanje klizaljki, na platou restorana Kalemegdanaska tvrđava košta 300 dinara, rekao je organizator klizališta Nenad Tomić.


- Otvarnjem klizališta `Tvrđava` želeli smo da Beograđanima i široj publici, uz restoran, ponudimo sadržaj više, rekreaciju na Kalemegdanu, kao i animiranje gostiju i organizovanje škola klizanja, žurki i raznih promocije na ledu- kazao je Tomić.

On je dodao da "uz divan pogled na Dunav i Savu i čist vazduh na Kalemegdanu, posetiocima se nudi zimska čaroliju tokom dana i mogućnost rekreacije za odrasle i zaljubljene u večernjim satima", s obzirom da će klizalište raditi do 23 sata.

Otvaranju klizališta prisustvovao je i umetnički klizač, olimpijac iz Slovenije, Luka Klasinc koji je sa svojom grupom izveo umetničku tačku, a svi posetioci su bili posluženi toplom čokoladom i kuvanim vinom.

Klasinc je rekao da je lokaciju na Kalemegdasnkoj terasi prepoznao kao izvanredan prostor na kome se može postaviti prvo aluminijumsko klizanje, kao i da savremena oprema omogućava da se led održi i na visokim temperaturama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.