NavMenu

Javni dug Srbije 53,4% BDP-a - Suficit u avgustu 500 miliona dinara

Izvor: eKapija Sreda, 05.10.2022. 10:10
Komentari
Podeli
Zgrada Ministarstva finansija (Foto: Print screen / Google Maps)Zgrada Ministarstva finansija
Javni dug Srbije je u avgustu ove godine bio 32,2 mlrd EUR, što je 53,4% bruto domaćeg proizvoda (BDP), saopštilo je Ministarstvo finansija.

U periodu januar - avgust ostvaren je suficit republičkog budžeta u iznosu od 0,5 milijardi dinara. Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.111,8 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.111,4 milijardi dinara.

U avgustu je ostvaren deficit u iznosu od 0,7 milijardi dinara.

U avgustu su naplaćeni prihodi u iznosu od 119 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 105,9 milijardi dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 57,3 milijarde dinara, akciza u iznosu od 23 milijarde dinara i poreza na dobit u iznosu od 10,4 milijardi dinara. Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 12,4 milijardi dinara, a priliv donacija u avgustu iznosio je 0,7 milijardi dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 119,7 milijardi dinara. Rashodi za zaposlene, u avgustu, su iznosili 29 milijardi dinara, kapitalni izdaci 22,1 milijardi dinara, subvencije 13,6 milijardi dinara, a transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 12,8 milijardi dinara.

Na nivou opšte države u periodu januar - avgust ostvaren je fiskalni suficit u iznosu od 27,5 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 119,1 milijardi dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.