Izvor: eKapija | Utorak, 04.10.2022.| 08:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kragujevac traži privatnog partnera za izgradnju i upravljanje javnom garažom u centru grada

(Foto: Pixabay/moinzon)
Grad Kragujevac je raspisao javni poziv za projekat javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za izgradnju, upravljanje i održavanje javne garaže.

Kako se navodi u oglasu kroz sprovođenje postupka koncesije izvršiće se delimično i privremeno oduzimanje poslova poverenih JKP Šumadija, tako što će se pravo upravljanja javnim parkiralištima u izgrađenoj javnoj garaži, koja je predmet koncesije, izuzeti od opšteg režima upravljanja od strane JKP Šumadija i biti prepušteno izabranom koncesionaru.

Mesto obavljanja koncesione delatnosti jeste parking garaža "Prodor 2", koja treba da se nalazi u zoni između zgrade Uprave grada i Ulice dr Zorana Đinđića. Pristup ovoj garaži predviđen je sa ulica dr Zorana Đinđića i blokovske ulice iza Doma Samoupravljača i zgrade Uprave grada. Realizacija projekta se sprovodi prema Planu generalne regulacije "Prodor". Garaža koja podrazumeva dve podzemne etaže imala bi ukupan kapacitet do 320 parking mesta.

- Visina koncesione nadoknade neće biti manja od 5% ostvarenih prihoda predmeta koncesije, s tim da period neplaćanja koncesije ne bude duži od 10 godina. Rok trajanja koncesije je 35 godina nakon dobijene upotrebne dozvole, odnosnoukupno 38 godina, računajući i period projektovanja i izgradnje - pojašnjeno je.

U oglasu se ističe da ponuđač mora da ispuni sledeće kvalifikacione uslove: 1) da ima zaključeno minimum 5 ugovora o JPP ili ugovora o koncesiji u pogledu projekata javnih garaža (podzemnih i/ili nadzemnih), a koji su na snazi ili su bili na snazi u bilo kom trenutku u roku od 5 godina pre podnošenja ponude, bez obzira na trenutak kada
su zaključeni, 2) najmanje 20 mil EUR godišnjeg prihoda u svakoj od tri poslovnegodine koje prethode godini u kojoj je objavljen poziv.

Rok za dostavljanje ponuda je 60 dana od dana objavljivanja, odnosno do 30. septembra.
Detalji se mogu pronaći OVDE.
Pogledajte lokaciju
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE