Izvor: Tanjug | Utorak, 31.01.2006.| 16:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pet preduzeća iz Srbije na sajmu voća i povrća u Berlinu

Pet preduzeća iz Srbije prvi put će predstaviti svoje proizvode na međunarodnom sajmu voća i povrća "Fruit logistica" od 2. do 5. februara u Berlinu.

Najbolje voće, povrće i pečurke iz Srbije biće izloženi na nacionalnom štandu sajma, koji će ove godine ugostiti 1.450 izlagača iz celog sveta.

PIK "Južni Banat" će predstaviti program svežeg voća koji uključuje jabuke i breskve "Donimpe" sveže, organske, zamrznute i sušene trešnje i višnje, a "Libertas" program svežih i zamrznutih malina, kupina, višanja i šljiva.

Preduzeće "IGDA" će se na sajmu predstaviti velikim asortimanom šumskih i gajenih pečurki ukljucujući tartufa iz Srbije, a "Naturkop" program svežeg voća i povrća među kojim su karfiol, brokoli i šargarepa.

Tokom međunarodnog sajma, koji očekuje više od 30.000 posetilaca iz velikog broja zemalja, biće održan forum za proizvođače svežeg voća i povrća na kome će učestvovati šef kabineta ministra poljoprivrede Srbije Jasmina Miljković.

Nastup Srbije i srpskih preduzeća na sajmu u Nemačkoj omogućili su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza iz Srbije, Projekat za razvoj preduzetništva u Srbiji koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj, zatim Nemačka organizacija za tehničku saradnju sa Programom podrške ekonomskom razvoju i zapošljavanju u Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.