NavMenu

Novi adut Tehničkog remonta Bratunac - Predstavljeno lako borbeno vozilo Vihor

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 29.09.2022. 16:22
Komentari
Podeli
(Foto: TRB)
Kompanija Tehnički remont iz Bratunca juče, 28. septembra, je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo Vihor, sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo "vihor" rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

- Sve je urađeno radi bolje bezbjednosti Republike Srpske i opremanja njenih policijskih snaga. Vozilo je nastalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova čija je to bila ideja, a mi smo je realizovali - naveo je Ristić.

Ristić je istakao da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, čestitajući rukovodstvu i zaposlenima Tehničkog remonta, izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak.

- Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon Despota drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i biće sigurno ponos i MUP-a Srpske i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe - naglasio je Lukač.

Šef projektnog Biroa Tehničkog remonta Jadranko Stanimirović rekao je Srni da je Vihor opremljen
najsavremenijom svjetskom tehnologijom, da ima motor najnovije klase, raspolaže sa prostorom za petočlanu posadu i odgovara najvećim zahtjevima.

- Lako taktičko vozilo Vihor je nosivosti ispod osam tona i može korstiti za vojne i policijske specijalne namjene, motor je Volvo, jačine 350 konjskih snaga, vozilo je balistički zaštićeno i izuzetnih ubrzanja u svakoj brzini - naveo je Stanimirović.

Oklopno vozilo Vihor izrađeno je od pancirnog lima, ima nosivost ispod osam tona i može koristiti za vojne i policijske specijalne namjene.

Vihor je proizveden kombinacijom klasičnih i modernih materijala sa visokim nivoom zaštite posade i vitalnih dijelova vozila, a može biti naoružan različitim vrstama naoružanja, sa mogućim dejstvom sa krova uz upravljanje iz vozila, kao i iz tovarnog prostora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.