NavMenu

Pet najboljih filmova koje možete pogledati besplatno na Jutjubu

Izvor: Euronews Srbija Sreda, 28.09.2022. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / geralt)
Za one ljubitelje filma koji nisu pretplatnici nekog od striming servisa, sve je manje načina da dođu do nešto starijih, ali provereno dobrih filmova.

Ako niste jedna od retkih osoba koje još poseduju DVD plejer, najlakši način je da filmove potražite na nekom od besplatnih platformi, među kojima je i Jutjub.

Na toj mreži može se naći iznenađujuće raznovrsna selekcija besplatnih filmova, ali će vas u uživanju u njima, očekivano, prekidati reklame.

Ovo je nekoliko naslova koji su dostupni na Jutjubu, a koje vredi pogledati.


"Iluzionista" (2006)

Baš u vreme kada je objavljen "Prestiž", film Kristofera Nolana o večnom rivalstvu dvojice mađioničara, svoj odgovor na istu temu svetu je predstavio i reditelj Nil Berger u filmu "Iluzionista".

Ovo ostvarenje, u kom glavne uloge igraju Edvard Norton, Džesika Bil i Pol Džijamati, prati priču o Ajzenhajmu (Norton), koji se od detinjstva bavi magijom i trikovima.

Iako siromašan, za nekoliko godina od svoje strasti on uspeva da izgradi svetski zapaženu karijeru, pa gostuje čak i u Beču, gde ga gleda i princ Leopold.

Oduševljen onim što je video, plemić traži od Ajzenhajma da mu otkrije svoje trikove, što ovaj odbija, pa besni princ unajmljuje privatnog inspektora da bi dokazao kako je iluzionista običan prevarant.


"Gvozdeni džin" (1999)

Pre nego što će Bred Bird sa Piksarom napraviti mnogima omiljene crtane filmove "The Incredibles" i "Ratatouille" (na našim prostorima prevedeni kao "Neviđeni" i "Mućkalica"), snimio je, nažalost, potcenjeni animirani film "Gvozdeni džin", koji je među pravim poznavaocima animacije stekao status kultnog.

Film prati neprilagođenog dečaka Hogarta Hjuza koji upoznaje džinovskog robota iz dubokog svemira (glas mu pozajmljuje Vin Dizel). Međutim, "gvozdeni džin" meta je američke vlade, koja traži način da ga uništi.

Samo Hogart zna da je dživ zapravo dobroćudan.


"Dan nezavisnosti" (1996)

Čuveni naučno-fantastični film "Dan nezavisnosti" napravio je prekretnicu u upotrebi specijalnih efekata čemu je svakako doprineo i budžet od impresivnih 71 milion dolara, kao i majstorska režija Rolanda Emeriha.

U ovom filmu, planetu Zemlju ujedinjuje zajednički neprijatelj - vanzemaljci, a Amerikanci preuzimaju na sebe zadatak da odbiju napade zlih osvajača iz svemira.

Vredi napomenuti da su za potrebe ovog filma izgrađene minijaturne replike svih poznatih građevina u gradovima koji su prikazani, zbog čega su scene realistične i danas, kada su kompjuterski generisani efekti odmakli daleko od tog perioda.

Film se i danas nalazi na 31. mestu liste filmova s najvećom zaradom.


"Neprilagođena" (1999)

Suzana Kajsen (Vinona Rajder) je u depresiji nakon završetka srednje škole. Pokušaj samoubistva odvodi je u Klejmur, psihijatrijsku bolnicu. Ona se zbližava sa problematičnim ženama, Džordžinom, Poli, Dejzi, ali podpada pod hipnotički uticaj Lize (Anđelina Džoli), najneobičnije i najopasnije u grupi.

Da li će Suzana ostati u psihijatriskoj ustanovi i početi da se ponaša kao Liza ili ce skupiti snagu da zauvek ode odatle?


"Solt" (2010)

Još jedan film sa Anđelinom Džoli na ovoj listi je "Solt", akcioni triler, u kojem slavna glumica igra lik Evelin Solt, optužene da je ruski špijun.

Jedan uhvaćeni ruski doušnik ispričao je Centralnoj obaveštajnoj agenciji da je Evelin "krtica" u njihovim redovima i tada počinje potera za njom. Pokušavajući da izbegne hapšenje da bi dokazala svoju nevinost, Evelin će morati da upotrebi sva znanja i veštine, koje je naučila radeći kao operativac.

Pored Anđeline Džoli, koja je ovaj film snimala samo šest meseci posle porođaja, tu su još i Liv Šrajber ("Vrisak") i Čivetel Edžofor ("Američki gangster", "2012").

Interesantno je da je prvobitno namera produkcije bila da naslovnu ulogu igra Tom Kruz, ali je on zbog suviše sličnosti sa premisom filmova iz franšize "Nemoguća misija" ipak odustao, pa su napravljene neophodne izmene u priči.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.