NavMenu

U oktobru se formira Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo - Početak rada od 1. januara

Izvor: eKapija Nedelja, 25.09.2022. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Kristjan Kotar/Unsplash)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je sinoć u Čortanovcima manifestaciju posvećenu promociji i brendiranju vina "Fruška gora Wine Show", najavivši tom prilikom da će Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije formirati tokom oktobra Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo.

- Od 1. januara naredne godine počeće da funkcioniše, u izmenjenom obliku, Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo u Sremskim Karlovcima. Želimo da uložimo mnogo više novca u istraživanje, razvoj, laboratorijsku i drugu opremu koja će vinarima pomoći da postignu još bolji kvalitet u proizvodnji vina u budućnosti - izjavio je Mirović.

Kako je naglasio, pokrajinska vlada nastaviće i u narednoj godini sa više sredstava da podržava vinarstvo i vinogradarsku proizvodnju preko konkursa za obezbeđivanje neophodne opreme.


Predsednik Upravnog odbora Udruženja grožđa i vina "Srem –Fruška gora" Gordan Bašić rekao je da je ideja ove manifestacije da se promoviše Fruška gora kao vinska regija, istakavši da na njoj učestvuje 40 vinarija i udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla "Srem – Fruška gora", preneo je sajt Vlade Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.