NavMenu

Samit InterConnect Executive 2022 - Lideri kompanija iz Srbije i regiona sastaće se 28. i 29. septembra u Beogradu

Izvor: Promo Ponedeljak, 19.09.2022. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen)
Najznačajniji poslovni događaj ove godine u regionu Zapadnog Balkana, dvodnevni samit InterConnect Executive, okupiće neka od najznačajnijih imena u poslovnom svetu u hotelu Hilton u Beogradu, 28. i 29. septembra, odnosno, predstavnike 20 velikih međunarodnih korporacija i oko 200 lidera domaćih i regionalnih kompanija, većinom iz metalske, elektro i drvne industrije, sektora farmacije i medicine, ali i iz sektora finansija, saobraćaja i poljoprivrede.

InterConnect je spajanje poslovnih ljudi, ali na potpuno drugačijem nivou. Prema povratnim informacijama učesnika, to je nešto potpuno novo i nije postojalo ranije. Misija samita jeste da poveže domaću privredu sa globalnim donosiocima odluka koji dele iste interese u poslovanju, i suočavaju se sa istim izazovima, tako da se stvaraju novi odnosi i rešenja. Što je isključivo vođeno globalnom privredom, a ne politikom.

Današnje stanje svetske ekonomije, projekcije budućih ekonomskih trendova, rešavanje problema u lancima snabdevanja, digitalizacija poslovanja i nove ideje za prevazilaženje globalne krize samo su neke od tema o kojima će diskutovati vodeći ljudi domaćeg i globalnog poslovanja.

B2B sastanci predstavnika Zapadnog Balkana i ugošćenih izvršnih direktora C nivoa biće izuzetna prilika za internacionalizaciju domaćih kompanija, uspostavljanje partnerstava i novih projekata sa stranim kompanijama i međusobno.

Prijave su otvorene do 25. septembra. Svoje učešće do sada su potvrdile kompanije iz Srbije i regiona, iz oko 20 različitih privrednih grana, a tokom dva dana, glavni grad Srbije ugostiće top menadžere multinacionalnih kompanija čiji godišnji promet prelazi 50 milijardi evra.

Specijlani gost na gala večeri u Beogradu na vodi biće Jean-Marc Gales, jedan of najznačajnijih i uticajnijih izvršnih direktora C nivoa u automobilskoj industriji. Jean-Marc (rođen u Luksemburgu) bio je član Upravnog odbora C nivoa u kompanijama Volkswagen, Daimler, FCA (FiatChrysler), General Motors, Groupe PSA i Plastic Omnium (Faurecia). Nedavno je bio izvršni direktor proizvođača automobila Lotus i bio zadužen za akviziciju od strane kineske kompanije Geely. Trenutno, on je nezavisni član Upravnog odbora u više kompanija, kao što su Tevva Trucks, Tikehau Capital, LuxProvide, Euro Group i Williams Advanced Engineering. Ukratko, Jean-Marc je jedan od nekolicine onih koji na globalnom nivou mogu da jasno govore o budućnosti automobilske industrije i povezanih sektora.

Ko su govornici i gosti samita?

Govornici na samitu InterConnect 2022 će biti:

- Dr Oliver Frille, direktor za nabavke i izvršni direktor, INEOS Automotive, (projektovani promet za 2023. godini iznosi 1,7 milijardi evra).
- Ferdinand Wieland, direktor i viši potpredsednik za nabavke i lance snabdevanja, thyssenkrupp Automotive Technology, Automotive Tier 1 supplier, promet od 5 milijardi evra, odgovorna potrošnja od 1,7 milijardi evra.
- Yasar Hanli, direktor za digitalizaciju, L’Oréal Germany & Austria, luksuzna i roba široke potrošnje, promet od 32 milijarde evra.
- Lukas Leutgöb, rukovodilac za istraživanje i razvoj i sve B2B poslove, Zentis Group, hrana i prerada hrane, promet od 600 miliona evra.
- Daniel Steinberg, direktor za odnose sa Centralnom i Istočnom Evropom, Teradata, digitalna transformacija, promet od 2 milijardi evra.
- Branko Živanović, viši direktor, Celonis, digitalna transformacija, vrednost kompanije od 13 milijardi evra.
- Dragoljub Kelečević, direktor, OECE, NGO, promet od 350 miliona evra.
- Matthias Loidold, direktor, Mercuri Urval (MU), promet od 85 miliona evra.
- Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Moderatori su:

- Marta Arsovska Tomovska, direktorka Tima za reformu javne uprave i eUprave u Kabinetu premijera Srbije.
- Aleksandar Međedović, viši stručni saradnik u IFC (World Bank Group).

Gosti samita su:

- Uwe Ackermann, potpredsednik za nabavke, PUREM by Eberspaecher, Automotive Tier 1 supplier, promet od 5 milijardi evra.
- Nenad Pavletić, direktor, Gedeon Richter, farmaceutska industrija, promet od 1,5 milijardi evra.
- Hans-Jörg Leuze, direktor, König Metall, obrada metala, promet od 220 miliona evra.
- Giacomo Bertossi, komercijlani direktor, mevis spa, obrada metala, promet od 200 miliona evra.
- Cyril Corbaz, rukovodilac sektora za upravljanje lancima snabdevanja i nabavku, EAO AG, Human Machine Interfaces, promet od 150 miliona evra.
- Christian Lechner, direktor (CEO), vandaglas Austria, obrada stakla i pomoćnik direktora u AEQUITA, promet od 50 miliona evra.
- Giuseppe Zini, vlasnik i direktor, SAG Tubi, obrada metala, promet od 50 miliona evra.
- David Heer, direktor za nabavke i lance snabdevanja, SAG Tubi, obrada metala, promet od 50 miliona evra.
- Edin Dacić, direktor, Daccomet AG, drvna i industrija nameštaja, promet od 21 milion evra.
- Muamer Babajić, osnivač DKR-a – nemačkog Centra za robotiku, i osnivač i direktor, MASTERWERK, promet od 5 miliona evra.
- Franco dal Molin, direktor, Value Leap, IT Nearshoring (nekadašnji direktor kompanije Ciklum).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.