NavMenu

Turistički forum Srbije od 26. do 28 septembra u Vrnjačkoj Banji

Izvor: KRUG Nedelja, 18.09.2022. 13:58
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/DMZ001)

Povodom predstojećeg Turističkog foruma Srbije koji će se održati u Vrnjačkoj Banji od 26. do 28 septembra, predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović sastao se sa Marijom Labović, direktorkom Turističke organizacije Srbije.

– Tradicionalno, Turistička organizacija Srbije organizuje Turistički forum na kome učestvuje oko 300 učesnika, koji su zaposleni u lokalnim turističkim organizacijama u Srbiji. To je ujedno i način da obeležimo 27. septembar Svetski dan turizma. Pošto je Vrnjačka Banja kao turistička destinacija u samom vrhu po broju noćenja i dolasku turista, to je bio razlog i naše odluke da se ovde održi Turistički forum. Jer, mi imamo i dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Vrnjačke Banje, sa opštinom, predsednikom opštine i njegovim saradnicima. Uspešan nastup možemo da napravimo samo u partnerstvu i to ćemo dalje činiti – pojasnila je Marija Labović.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim promotivnim aktivnostima na inostranim tržištima. Boban Đurović je rekao da je Vrnjačka Banja u prethodnom periodu sama tražila svoja tržišta.

– Upoznali smo direktorku Labović sa našim promotivnim aktivnostima koje smo sprovodili i van Srbije. Mi nemamo popularnost tamo, u smislu da su destinacije uređene, konkurentne i često bolje i lepše uređene od nekih u drugim državama gde odlaze strani gosti. Mi smo kao lokalna samouprava nastojali da napravimo korak napred, da pokažemo da je Srbija drugačija od njihovog viđenja. Zaključili smo da je dobro da Vrnjačka Banja nastupa zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije na tržištima koja ciljamo, mislim da ćemo u tome uspeti i zahvaljujem se direktorki Labović na poseti i razgovorima koje smo vodili u interesu daljeg razvoja turizma u Vrnjačkoj Banji i Srbiji – rekao je Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Planira se bušenje istražne termalne bušotine u Selters banji

Institut za rehabilitaciju Beograd raspisao je javnu nabavku za radove na bušenju istražne bušotine BS3 Selters. Reč je o termalnoj bušotini u okviru Selters banje u Mladenovcu. Nije navedena procenjena ukupna vrednost radova, a kriterijum za dodelu ugovora biće cena. Rok za prijavu je 23. maj, a detalje pogledajte OVDE. Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893. godine, kada je i iskopan prvi bunar sa toplom i slanom vodom. Danas

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.