NavMenu

Knjaz Miloš planira proširenje asortimana i modernizaciju proizvodnih linija

Izvor: eKapija Subota, 17.09.2022. 11:42
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen /Studija/ Eco-ing M)
Knjaz Miloš iz Aranđelovca je podneo zahtev za studiju o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat nova gradnja, dogradnja i rekonstrukcija kompleksa objekata za proizvodnju i skladištenje, prva faza.

U studiji, koju je izradio Eco-ing M iz Beograda navodi se da privredno društvo za eksploataciju mineralne vode i proizvodnju pića Knjaz Miloš planira proširenje asortimana proizvoda i modernizaciju proizvodnih linija, pa u skladu sa time kompanija planira izgradnju novog objekta u kojem će se formirati četiri namenske celine za proizvodnju i skladištenje robe. Takođe, projektno-tehničkom dokumentacijom je planirana dogradnja i rekonstrukcija dva postojeća objekta.

Nova gradnja, dogradnja i rekonstrukcija proizvodnog objekta planirana je u okviru postojećeg privredno- industrijskog kompleksa koji se nalazi na teritoriji opštine Aranđelovac.

Predviđene aktivnosti se izvode na parceli površine 88.857 m2 koja je u vlasništvu kompanije. U okviru novog objekta za proizvodnju bezalkoholnih osvežavajućih napitaka i flaširanja mineralne vode planirano je formiranje sledećih celina:
  • Proizvodna hala, 3304,60 m2
  • Magacin repromaterijala, 2007,70 m
  • Hladnjača 275,19 m2
  • Sirupana 672,00 m2.

Navedeni novi objekti za proizvodnju i skladištenje se sa severozapadne i severoistočne strane neposredno naslanjaju na postojeću proizvodnu halu sa laboratorijom.

Projektom je planirana rekonstrukcija i dogradnja dva postojeća objekta i to: prostora za rashladne uređaje i portirnice. Ukupna neto površina objekata iznosiće 6.515 m2.

Na lokaciji gde će se graditi novi objekat je potrebno ukloniti postojeće objekte magacinsku halu repromaterijala površine 1.182 m2 i glavnu šahtu cevovoda površine 38 m2.

Kompanija Knjaz Miloš je među najvećim proizvođačima mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih napitaka u Srbiji. Kompanija posluje sa sedištem u Aranđelovcu, gde je u Bukovičkoj Banji pre više od dva veka (datum osnivanja 1811. godine) započela istorija korišćenja vode sa izvora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.