NavMenu

Uskoro će biti završena najviša kula u Japanu - Toranomon Hills trenutno najviši neboder u Tokiju (VIDEO)

Izvor: gradjevinarstvo.rs Petak, 16.09.2022. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: merdanata/Pixabay)
Nemačka kompanija Ingenhoven Associates je nakon šest godina gradnje završila radove na paru nebodera u Tokiju. U donjem delu ovih nebodera preovladava bujno zelenilo, karakteristično za ovu kompaniju.

Projekat je nazvan Toranomon i podrazumeva izgradnju dve nove kule sa obe strane postojeće Toranomon Hills kule, koja se trenutno smatra najvišim neboderom u Tokiju i petim po visini u Japanu. Viši od dva nova nebodera sada je najviši stambeni neboder u zemlji, ali još jedna kula u blizini, Toranomon-Azabudai Project Building A, je skoro završena i ona će biti najviša u Japanu.

Viši od dva nova nebodera dostiže visinu od 220m, ima 54 sprata i 550 stambenih jedinica u rasponu od 34m2 studio apartmana do dvosobnih stanova veličine do 112m2. Druga zgrada Toranomon je visoka 185m i ima 36 spratova poslovnog prostora.

Ovi neboderi su izgrađeni od čeličnog armiranog betona, a njihov oblik koji se sužava i podseća na drevne hramove treba da pomogne u ublažavanju efekata zemljotresa i tajfuna. Pri gradnji su postavljeni i amortizeri za smanjenje vibracija.

Zgrade su povezane velikom javno dostupnom terasom, u kojoj se nalazi mnoštvo žbunja, biljaka i drveća. Ova terasa nastavlja se vertikalno do sedmog sprata poslovne kule i 11. sprata stambene kule. Postoji više šetališta i prostora za odmor, a ukupna površina zelenila iznosi čak 7.800 m2 i odražava stalne napore kompanije Ingenhoven Associates da doda značajno zelenilo svojim projektima.

Ingenhoven Associates nastavlja svoj intenzivni angažman na urbanom zelenilu i potrazi za odgovorima specifičnim za svaku lokaciju u različitim klimatskim uslovima širom sveta. Rukovodi se svojim superzelenim principima, kontinuirano razvija izgradnju i prevazilazi najviše standarde zelene gradnje gde god je to moguće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.