NavMenu

Northstar traži raskid ugovora za gradnju hotela Ritz Carlton na Luštici

Izvor: eKapija Petak, 09.09.2022. 13:32
Komentari
Podeli
(Foto: Egor Lyfar/Unsplash)
Kompanija Northstar dostavila je Vladi obavještenje da raskidu ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju hotela na Luštici, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović na sjednici Vlade. Riječ je o projektu izgradnje hotelskog kompleksa Ritz Carlton Montenegro na hercegnovoskom dijelu poluostrva.

Ugovor je potpisan prije 13 godina, a stupio je na snagu još prije 10 godina. Iz kompanije su naveli da su ranijoj administraciji tražili sastanke

- Mi smo odmah napravili tim i konsultacije u odnosu na dopis koji smo dobili. Dali smo odgovor u kome smo pozvali predstavnike i vlasnike ove kompanije da se u direktnom dogovoru vidi šta su problemi i da se eventualno pokuša naći rješenje u korist prije svega nacionalnih interesa Crne Gore, turizma, ali i investitora - kazao je Damjanović.

Kako je rekao, predstavnici kompanije su od Vlade tražili da se sastanak održi van Crne Gore.

- Mi smo insistirali da se razgovori održe ovdje, u crnoj Gori. Tražili smo direktnu komunikaciju komunikaciju sa investitorima i negdje je rajnji rok 23. septembar, a do tada očekujem komunikaciju sa vlasnicima komapnije - naveo je Damjanović.

- Spremni smo da učinimo sve štiteći interese Crne Gore, da se u direktnoj komunikaciji otklone problemi i da se nađe model da se ova investicija realizuje transparentno - dodao je.

Premijer Dritan Abazović podsjetio je da je riječ o infrastrukturi koja je započeta, ali nije završena. Kako je kazao, sa predstavnicima kompanije sastao dok je bio u prethodnoj Vladi.

- Cilje je da se ova investicija realizuje. Radi se o ogromnoj i veoma značajnoj investiciji za nas i mi ćemo pokušati da damo garancije da će to što nije završeno, biti riješeno - kazao je.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.