NavMenu

Koncert klasične muzike na otvorenom ponovo stavlja Novi Sad među evropske metropole

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.09.2022. 11:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Koncert klasične muzike na otvorenom, pod vedrim nebom, zahvaljujući kom je Novi Sad stao rame uz rame sa evropskim metropolama - Korzo, ponovo će okupiti velika muzička imena. Ovoga puta slušaćemo svetsku zvezdu klasične muzike, violinistu i violistu Julijana Rahlina, uz Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Aleksandra Markovića, navedeno je na sajtu novisad2022.rs.

U okviru petog Kaleidoskopa kulture, do sada najznačajnijeg izdanja ovog programskog luka Evropske prestonice kulture, 10. septembra sa simboličnim početkom u 20:22 , Korzo će ponovo zauzeti mesto najvećeg umetničkog i produkcijskog poduhvata u nedelji izvođačke umetnosti i to na jednom od centralnih gradskih bulevara u Novom Sadu, Bulevaru Mihajla Pupina.

Vrhunski muzičari i muzičarke svetskog ranga izvešće dela najvećih nemačkih kompozitora Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa.

Korzo je već petu godinu zaredom, od samog početka projekta, deo Kaleidoskopa kulture - najboljeg evropskog trend brenda u kulturi, a realizuje se sa idejom da izmesti klasičnu muziku iz koncertnih sala te tako približi ovu vrstu umetnosti svim sugrađanima i sugrađankama.

Ulaz na koncert je slobodan, ali je broj mesta ograničen i zato se mole ljubitelji muzike da svoje mesto zauzmu što ranije.


Nedelja izvođačke umetnosti - od teatra do dokumentarca

Nakon velike uvertire u centru grada koja će, pored Korza 10. septembra, obuhvatiti i predstavu "Gospođica Julija" čuvenog bečkog Burgteatra u Srpskom narodnom pozorištu, nedelja izvođačke umetnosti predstaviće oko 30 događaja, na kojima će učestvovati 180 umetnika i umetnica iz osam zemalja.

Od savremenih srpskih kompozitora, preko kamerne muzike, umetničkih projekata mladih umetnika i umetnica iz cele Srbije, odabranih na konkursu "Umetnici. Sad!", pa sve do dokumentarnog filma - druga nedelja Kaleidoskopa kulture stavlja fokus na različite oblike izvođačke umetnosti i to širom grada, a prevashodno u mreži kulturnih stanica.

Kaleidoskop kulture traje do 7. oktobra, a nakon nedelje izvođačke umetnosti počinje nedelja književnosti, zatim nedelja vizuelne i, na kraju, nedelja primenjene umetnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.