NavMenu

Završetak carinarnice i nova industrijska zona u Kruševcu - Za infrastrukturne projekte u 2011. više od 2 milijarde dinara

Izvor: Beta Četvrtak, 30.12.2010. 14:10
Komentari
Podeli

KruševacKruševac

U infrastrukturne projekte u Kruševcu će u 2011. godini biti uloženo više od dve milijarde
dinara, ne računajući novac iz budžeta, najavio je danas gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović.

Pavlović je rekao agenciji Beta da su ta ulaganja već dogovorena, a namenjena su podizanju kapaciteta Kruševca za privlačenje investitora, unapređenju sistema vodosnabdevanja, izgradnji stanova i popravljanju kvaliteta života građana.

- U narednoj godini planiramo nastavak rekonstrukcije Fabrike vode u Majdevu, širenje distributivne vodovodne mreže, završetak carinarnice i projekat nove industrijske zone, izgradnju 178 stanova, od kojih će deset biti za socijalno ugrožene, a predviđena je i izgradnja stanova za porodice sa manjim primanjima - precizirao je Pavlović.

On je dodao da očekuje i finansijsku podršku iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) za više od 30 podnetih projekata od javnog značaja, među kojima je izgradnja vrtića, upravljanje čvrstim otpadom, kao i nastavak saradnje sa međunarodnim organizacijama i institucijama u projektima koji se odnose na tečni otpad i rehabilitaciju toplovodne mreže.

- Svakako da je za Kruševac i ceo okrug najznačajniji projekat izgradnja autoputa Pojate-Preljina koji će pokrenuti građevinare i biti veza sa Koridorom 10, a čiji početak gradnje očekujemo u narednoj godini - istakao je gradonačelnik Kruševca.

Koalicija koja je vlast u Kruševcu preuzela u julu prošle godine prema njegovim rečima je od nasleđenih budžetskih dugova od oko 215 miliona dinara izmirila jednu trećinu i u 2011. godinu ulazi sa oko 150 miliona neisplaćenih obaveza.

Budžet grada Kruševca za 2011. godinu je 2,3 milijarde dinara i za 4 miliona je veći od ovogodišnjeg nakon poslednjeg rebalansa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.