NavMenu

"Syvas" rekonstruiše Aerodrom Podgorica, njihova najveća referenca aerodrom Domededovo, 90.000 m2

Izvor: Pregled Četvrtak, 03.03.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Kompanija "Syvas", specijalizovana za izgradnju vazdušnih luka, lider konzorcijuma koji će graditi Podgorički aerodrom, poslednjih 7, 8 godina dograđuje i prolepšava moskovski aerodrom "Domodedovo", za koji su uradili razvojni program do 2020. god, kada bi "pod krovom" trebalo da bude 600.000 m2, što bi ga učinilo vodećim vazdušnim pristništem na planeti.

"Syvas" je poznat po sloganu "od ideje do realizacije" koju na najubedljiviji način demonstrira na ovom projektu. Kada je "Syvas" ušla na "Demodedovo" bio je to nižerazredni aerodrom, ne veći od 30.000 m2, a danas je jedan od najlepših aerodroma na svetu sa 100.000 m2 korisne kvadratne površine.

"Investitor ima nameru, a mi mu pomažemo, da kroz 15 godina ovo bude najveći i najlepši aeorodrom na svetu. Zato ga ovog trenutka gotovo udvostručujemo, a kad taj zahvat okončamo, polovinom 2006, tada će to biti tek 30% projekcije za 2020. god. Posebna specifičnost ove faze je u tome što se izvode ogromni građevinski radovi, aerodrom nesmetano funkcioniše, putnici dolaze i odlaze, jednostavno ne znaju šta se oko njih, a naročito ispod njih događa" kaže Milovan Milićević, direktor projekta "Domodedovo"

Pored ovog i Podgoričkog aerodorma, "Syvas",  gradi i aerodrom u Omsku, a gradi i u Tjumenu i na Čukotskom poluostrvu (Istočna Rusija).

"Syvas" je kiparska kompanija, sa brenč ofisima u Moskvi i Beogradu, vlasništvo Milivoja Zečevića.

 (Pregled)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.