NavMenu

Vlada povećala cenu mleka za građane, smanjila trgovačke marže i zabranila izvoz mleka

Izvor: eKapija Utorak, 06.09.2022. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija/Aleksandra Kekić)Ilustracija
Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica po kojoj je cena UHT mleka od 2,8% mlečne masti u pakovanju od jednog litra povećana i iznosi 128,99 dinara. Kako je navedeno na sajtu Vlade, uredba će važiti do 30. septembra 2022. godine.

Takođe, pored ograničenja cene UHT mleka, ograničene su i trgovačke marže kako bi se sprečile spekulantske aktivnosti na tržištu.

Donesena je i odluka o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mleka, osim za Severnu Makedoniju i Albaniju.

Podsećamo, kupce mleka ovih dana zatekla je nestašica na rafovima, a cene su dostigle i 180 dinara. Kao razlozi navedeni su smanjena proizvodnja i povećna tražnja za pasterizovanim i dugotrajnim mlekom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.