NavMenu

Dodik najavio podršku proizvođačima vina u RS

Izvor: Glas Srpske Ponedeljak, 05.09.2022. 09:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je u subotu Vinariji Vukoje uspješan nastup na Prvom međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" u Beogradu, te poručio da treba podržati domaće proizvođače vina o čemu će biti više riječi u narednim danima.

- Među 400 izlagača iz 27 zemalja Carsko vino Vukoje je osvojilo 98 od 100 poena. To je veliko ostvarenje i ja im čestitam. Vinarija Vukoje je jedna od naših najboljih i žanje sva priznanja za najbolje - rekao je Dodik za RTRS.

Dodik, koji je juče sa premijerom Srbije Anom Brnabić posjetio sajam vina, čestitao je svim domaćim izlagačima, napominjući da oni koji nisu tu, ostaju siromašniji za jedno fino iskustvo.

- Mi moramo da pratimo trendove jer je ova vrsta proizvodnje prepoznata u čitavom svijetu - rekao je Dodik i ukazao da proizvodnja vina nije dovoljna, već je proizvođačima potrebno omogućiti da se predstave na pravi način.

On je rekao da svi oni koji su protiv "Otvorenog Balkana" treba da dođu ovdje i vide šta ta ideja znači - u ovom konkretnom slučaju da proizvođači mogu da dođu i predstave svoje proizvode


Dodik je čestitao organizatoru, državi Srbiji, što je sa ovom idejom ušla u prikaz praktične ideje "Otvorenog Balkana".

- Ja sam čovjek koji je mnogo toga prošao, posjetio sajmove različitog tipa, ali ovo me impresioniralo - od izložbe proizvođača, do muzeja, istorije proizvodnje vina... Bio sam na završnoj sesiji ocjenjivanja vina u više kategorija. Sve je na vrhunskom nivou, tu su najpoznatije sudije iz svijeta - rekao je Dodik.

Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" otvoren je na Beogradskom sajmu, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.