NavMenu

Saint-Gobain obeležio "Godinu Jubileja" u Ambasadi Francuske

Izvor: PR Četvrtak, 01.09.2022. 12:13
Komentari
Podeli
Mirjana Lučić i Vladan Ilić - uručenje priznanja (Foto: Aleksandar Jančević)Mirjana Lučić i Vladan Ilić - uručenje priznanja
Kompanija Saint-Gobain obeležila je u Ambasadi Francuske "Godinu Jubileja". Proslavljene su čak četiri godišnjice i to 10 godina od akvizicije Weber fabrike u Topoli, 15 godina od akvizicije Weber fabrike u Apatinu, 20 godina rada brenda Isover u Srbiji i 25 godina poslovanja brenda Rigips u Srbiji.

Direktori Mirjana Lučić i Vladan Ilić uručili su diplome i priznanja poslovnim partnerima sa kojima su tokom proteklih decenija uspešno sarađivali na mnogobrojnim projektima. Proslavi su prisustvovale zvanice iz segmenta građevinarstva, arhitekture, investitori i partneri sa kojima su realizovali projekte, kao i ambasador Francuske Pjer Košar sa svojim timom.

- Ovo je godina kada slavimo jubileje i naše uspehe koje smo postigli u Srbiji i regionu. Želja nam je da postanemo lider na tržištu sa inovativnim proizvodima i sistemima, zasnovanim na dobitnoj kombinaciji vrhunskog lokalnog znanja i međunarodnog iskustva. Primenjujemo filozofiju "misli globalno, deluj lokalno" i naši partneri prepoznaju benefite takvog načina poslovanja - rekla je Mirjana Lučić.

Saint-Gobain je na tržištu Srbije prisutan sa sedam brendova, a u segmentu građevinskih proizvoda kompanija je fokusirana na tri brenda: Isover, Rigips i Weber.

- Do sada smo realizovali više od 5.000 vodećih, najznačajnijih i najvećih projekata u Srbiji. Znamo da je uloga materijala značajna, naročito u segmentima završnih radova koji su naša okosnica u poslovanju i zato u ovom trenutku Grupa ima više od 40 istraživačkih centara za inovacije u svetu. Moto Grupe "Making the world a better home" jasno opisuje svrhu našeg poslovanja. Iz istog razloga smo se obavezali da ćemo na nivou Grupe biti karbon-neutralni do 2050. Inovativni materijali uvek pomažu u prevazilaženju postojećih prepreka i daljem razvoju građevinarstva, jer je to pravac koji vodi ka boljim rešenjima, performansama i uštedi svih resursa, a naročito vremena. Naše inovacije prate trendove i potrebe tržišta - poručuje Vladan Ilić.

Vladan Ilić (Foto: Aleksandar Jančević)Vladan Ilić

Saopšteno je i da će na osnovu odluke Saint-Gobain Grupe Mirjana Lučić nastaviti karijeru u okviru Grupe u Češkoj kao zamenik finansijskog direktora za klaster Istočne Evrope (Deputy of CFO Eastern Europe Cluster), a Vladan Ilić od 1. oktobra postaje generalni direktor (CEO) Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o. Beograd.

Koktel (Foto: Aleksandar Jančević)Koktel

Grupa Saint-Gobain počela sa radom 1665. godine u Francuskoj, osnivanjem Kraljevske staklare od strane Luja XIV i otvaranjem fabrike u malom gradu Saint-Gobain po kome je Grupa i dobila naziv. Danas posluju u 76 zemalja i imaju promet više od 40 mlrd EUR i 166.000 zaposlenih. Jedan od važnih segmenata strategije je inovativnost i neprestano ulažu u istraživanje i razvoj.

U Srbiji posluju od 1996. godine i imaju više od 100 zaposlenih. Deo su mnogih značajnih projekata u segmentu društvene odgovornosti, među kojima su prečišćavanje otpadnih voda iz fabrika, podrška brojnim udruženjima koja imaju za cilj očuvanje životne sredine i održivu gradnju, a rade i na smanjenju količine otpada kroz reciklažu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.