NavMenu

Na Zlatiboru sledeće godine 20 sportskih terena vrednih 10 mil EUR - U planu i Zlatni grad i "zlatiborski Hilandar"

Izvor: Beta Nedelja, 28.08.2022. 18:53
Komentari
Podeli
(Foto: Milan Stamatović/ Facebook)
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović predstavio je danas na Zlatiboru projekat izgradnje sportskih terena, koji će realizovati ta opština.

Stamatović je naglasio da je želja opštine da dalje razvija i unapređuje Zlatibor koji je, kako je ukazao, pogodno mesto za pripremu sportskih ekipa i zdravstveni turizam.

- Nemamo dovoljno sportske infrastrukture za pripreme ekipa iz zemlje i inostranstva. Znamo svi da inostrane ekipe neće da dođu na pripreme jer nemaju uslove koje imaju u drugim državama - rekao je on.

Istakao je da će naredne godine biti izgrađeno do 20 sportskih otvorenih i zatvorenih terena.

Rekao je i da Zlatibor ima uslove za smeštaj sportista i da je samo potrebna sportska infrastruktura.

Prema njegovim rečima, Zlatibor sada ima 10 sportskih terena, ali to nije dovoljno.

- Biće potrebno oko 10 mil EUR za izgradnju sportskih terena. Do sada su dva terena završena, dva se grade, a gradiće se po fazama - rekao je Stamatović.

Kazao je da je sledeći projekat izgradnja zatvorenog sportskog terena od 8.000 gledalaca, gde bi, kako je naglasio, "mogli da očekujemo da se igraju utakmice evropskog ranga".

On je najavio i projekat izgradnje "Zlatnog grada" koji će se nalaziti na međustanici gondole, na kojem će biti izgrađen golf teren.

Rekao je i da će opština izgraditi i jedan kompleks sličan manastiru Hilandar.

Podsetio je i na implementaciju projekta reciklaže koji se realizuje u saradnji sa vladom Švedske.

Kazao je da "projekat podrazumeva odvajanje smeća na mestu nastanka i reciklažno dvorište".

- Smeće odvozimo na regionalnu deponiju Duboko, koja je već dugo u problemu i shvatamo da ćemo u kratkom vremenskom roku doći u problem sa čvrstim otpadom. Zato radimo selekciju otpada na mestu nastanka - rekao je on.

Prema njegovim rečima, kante za odvajanje otpada podeljene su domaćinstvima.

Istakao je da će građani manje plaćati naknadu za odnošenje smeća nego što je do sada i moći ujedno da recikliraju i zarade.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.