NavMenu

Vučić: Valjevo će brzu saobraćajnicu dobiti naredne jeseni

Izvor: Beta Petak, 26.08.2022. 15:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sumanamul15/pixabay.com)Ilustracija
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na 17. Sajmu šljiva u Osečini da će naredne jeseni Valjevo dobiti brzu saobraćanicu, odnosno auto-put kojim će biti povezan sa Beogradom.

On je rekao da nije ispunio sve što je obećao u vezi nekoliko putnih pravaca.

- Nisam ispunio sve što sam obećao, ne svojom krivicom, već zato što oni koji su klimali glavom dok sam govorio nisu ispunili svoj zadatak - rekao je Vučić i dodao je da će sada lično da vodi računa o putevima.

Istakao je da je "Osečina tražila da se asfaltira put od 74 kilometra "što je mnogo za Osečinu koja ima dobar put za Loznicu, Valjevo i dobre ulazne i izlazne saobraćajnice".

- Ono što je moguće i za šta je urađen predračun to je 37 kilometara puta koji vredi 5,5 miliona evra i to će odmah krenuti i lično ću to da kontrolišem - rekao je Vučić.

Dodao je da će se graditi i prečistači za otpadne vode u Osečini i kanalizacija u Peckoj.

To je, kako je rekao, ono što će se uraditi da "možemo da se hvalimo Podgorinom kao divnim delom Srbije koji može da podseća i na najbogatije krajeve Austrije i Švajcarske".

Naveo je i da je država spremna da obezbedi posebne subvencije investitorima za zapošljavanje jer je to važno za ceo Kolubarski okrug.


On je rekao da su malinari ove godine imali dobru cenu, da šljivari nisu, ali da će proizvođači rakije imatiti odličnu rakiju po nižoj ceni i da "nikad nisu svi zadovoljni jer je to tržište".

Srbija je po njegovim rečima ove godine u Rusku federaciju izvezla više voća nego prethodnih godina kada nije bilo ratnih sukoba, što znči da raste interesovanje za šljivu.

"Moramo sve da učinimo da pomognemo i Osečini, Valjevu, Kraljevu, Kragujevcu, Prokuplju i Blacu, opštinama koje imaju najviše šljive u Srbiji koja je zasađena na 74.000 hektara i vidimo kako da osnažinmo izvoz", rekao je Vučić.

U Srbiji ima oko 50 miliona stabala šljive od čega je u Osečini oko milion. Sajam šljiva će trajati do 28. avgusta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.