NavMenu

Nektar kupio preduzeće za otkup kože Centrokoteks

Izvor: Danas Petak, 27.01.2006. 19:46
Komentari
Podeli

Preduzeće za proizvodnju sokova Nektar iz Bačke Palanke kupilo je juče na aukciji u Agenciji za privatizaciju fabriku za otkup i distribuciju sirove kože Centrokoteks iz Beograda za 146 miliona dinara. Početna cena tog preduzeća, u čijem je vlasništvu magacinski prostor od 3.000 kvadratnih metara u Batajnici, bila je 13,75 miliona dinara, a novi vlasnik je preuzeo 18 zaposlenih i dug od blizu pet miliona dinara. Vlasnik i direktor Nektara Slobodan Radun kazao je da će u Batajnici napraviti distributivni centar Nektar sokova za Beograd, a da će, ukoliko bude isplativo, nastaviti i sa osnovnom delatnošću Centroteksta.

Na jučerašnjoj aukciji najskuplje je prodat Centar za puteve Vojvodine iz Novog Sada, koji je za 196 miliona dinara kupio Nikola Živanović. Početna cena tog preduzeća bila je 12,85 miliona dinara, a dugovi iznose 61,2 miliona dinara. Po početnoj ceni od 189,5 miliona dinara, preduzeće Zastavapromet iz Sombora kupio je vlasnik firme Srboeksport iz Obrenovca Miroslav Nikolić, koji je preuzeo i 230 zaposlenih i dug od 220 miliona dinara te firme.

Novopazarsko preduzeće Polet, koje proizvodi hleb i pecivo, kupio je po skoro tri puta većoj ceni od početne u ime konzorcijuma Tomislav Belojica za 106 miliona dinara. Ugostitelj iz Londona Dragiša Ilić kupio je za 61 milion dinara ugostiteljsko preduzeće Zvezda iz Brusa, koje poseduje dva hotela sa restoranima i zapošljava 30 radnika. Početna cena tog preduzeća bila je 13,63 miliona dinara, a dugovi su šest miliona dinara. Građevinsko preduzeće ŽGP Beograd, čiji su dugovi 59 miliona dinara, prodato je po početnoj ceni od 15,05 miliona dinara Milanku Deliću iz Beograda. Na aukciji su prodata još tri beogradska preduzeća - Tehnika registar kase za 6,7 miliona dinara, Invest-biro za 1,9 miliona dinara i Palata Jadran za 890.000 dinara, a ukupni prihod u budžet Srbije je 723 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.