Izvor: Promo | Sreda, 17.08.2022.| 10:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Toyota sve veći oslonac pronalazi u kompaniji Gebrüder Weiss u Kazahstanu

Gebrüder Weiss i Toyota nastavljaju da proširuju svoje partnerstvo u Kazahstanu - sa leve strane: Damira Alpysbayeva, viši menadžer u Toyota Motor Kazahstan, Timur Akhmetkaziyev, nacionalni menadžer za Kazahstan u kompaniji Gebrüder Weiss, Dieter Buchinger, regionalni menadžer za Put svile u Gebrüder Weiss, John Thomson, predsednik Toyota Motor Kazahstan i Vitaliy Venchakov, generalni direktor Toyota Motor Kazahstan
Gebrüder Weiss i Toyota nastavljaju da proširuju svoje partnerstvo u Kazahstanu - sa leve strane: Damira Alpysbayeva, viši menadžer u Toyota Motor Kazahstan, Timur Akhmetkaziyev, nacionalni menadžer za Kazahstan u kompaniji Gebrüder Weiss, Dieter Buchinger, regionalni menadžer za Put svile u Gebrüder Weiss, John Thomson, predsednik Toyota Motor Kazahstan i Vitaliy Venchakov, generalni direktor Toyota Motor Kazahstan (Foto: Gebrüder Weiss)

Logistička kompanija preuzima distribuciju rezervnih delova u Almatiju / Transport automobila i logistika skladišta na nacionalnom nivou / Kazahstan postaje sve značajniji logistički centar na Novom putu svile

Gebrüder Weiss širi svoje partnerstvo sa kompanijom Toyota Motor u Kazahstanu. Od ove godine, pružalac logističkih usluga preuzeo je distribuciju rezervnih delova za dilere japanskog proizvođača automobila u Almatiju, najvećem gradu u državi. Postojeće usluge uključuju transport automobila u Kazahstanu, svakodnevne isporuke delova u Almatiju i logistiku skladišta.

Tržište u Kazahstanu je veoma važno za Toyotu. Tokom 2021. godine, proizvođač automobila prodao je oko 14.000 vozila na ovom tržištu - što čini udeo od oko 12% na nacionalnom tržištu automobilske industrije.

Gebrüder Weiss upravlja logističkim skladištem kompanije Toyota u Almatiju, kazahstanskoj metropoli
Gebrüder Weiss upravlja logističkim skladištem kompanije Toyota u Almatiju, kazahstanskoj metropoli (Foto: Gebrüder Weiss / Kudrat)

- Želimo da nastavimo razvoj u Kazahstanu. Za to nam je potreban pouzdan partner za logistiku koji je dobro upoznat sa lokalnom situacijom. Kompanija Gebrüder Weiss nam pruža usluge visokog kvaliteta već duže od decenije - izjavila je Damira Alpysbayeva, menadžer logistike u kompaniji Toyota Motor Kazahstan.

Kao najvažniji trgovinski partner Centralne Azije, Kazahstan takođe predstavlja atraktivno tržište za rast kompanija iz Nemačke i Austrije. Roba koja se izvozi iz Austrije uključuje farmaceutske proizvode, mašine, mernu opremu, papirnu i metalnu galanteriju koja se najčešće koristi u naftnoj industriji.

Gebrüder Weiss posluje u Kazahstanu od 2007. godine i stekao je ugled pouzdanog pružaoca logističkih usluga za industriju i trgovinu. Ponuda usluga uključuje drumski (uključujući multimodalni transport), vazdušni i pomorski transport robe, carinjenje, logistiku skladišta i upravljanje lancem snabdevanja.

Tim kompanije Gebrüder Weiss zadužen za brend Toyota u Almatiju
Tim kompanije Gebrüder Weiss zadužen za brend Toyota u Almatiju (Foto: Gebrüder Weiss / Kudrat)


Centralni logistički centar na Novom putu svile

Kazahstan postaje sve važniji kao ključna tačka na Novom putu svile. Država takođe koristi svoj povoljan geografski položaj, koji čini Kazahstan idealnim centrom za trgovinu kineskom robom u Evropi i Zapadnoj Aziji. Gebrüder Weiss takođe upravlja lokacijama duž Novog puta svile u Turskoj, Gruziji, Jermeniji, Uzbekistanu i Kini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE