NavMenu

Canon uvodi veću brzinu i izdržljivost u R sistem svojim najnovijim firmverom

Izvor: Promo Ponedeljak, 15.08.2022. 13:01
Komentari
Podeli
(Foto: FrameAngel/shutterstock.com)
Canon Europe najavio je ažuriranja firmvera kao odgovor na povratne informacije i zahteve korisnika. Kada je u pitanju EOS R3, firmver v1.20 postavlja nove standarde za visoku brzinu, dok EOS R5 firmver v1.60 produžava vremena snimanja, a EOS R6 firmver v1.60 optimizuje radne procese.


Zabeležite svaku sekundu akcije

EOS R3 je već moćna mašina za izveštavanje i sport, a v1.20 nadogradnja firmvera dodatno poboljšava njegovu neverovatnu brzinu. Pomoću nove postavke prilagođenog neprekidnog snimanja velikom brzinom, korisnici mogu da snimaju brzinom od 30 fps do zapanjujućih 195 fps , u punoj rezoluciji u JPEG, HEIF ili RAW formatu. To fotografima pruža mogućnost da zabeleže odlučujući trenutak akcije, poput momenta kada palica dodirne loptu za bejzbol ili kada ptica grabljivica napadne.
Ova nadogradnja ne nudi samo fotografije snimljene brzinom munje. EOS R3 korisnici će takođe moći da snimaju Full HD filmove u 240p, kako bi postigli brzine kadrova koji su ranije bili mogući samo na namenskim video kamerama. Snimanje pri 240p usporava akciju šest puta kako bi se dobio gladak usporeni snimak, savršen za uočavanje ključnih trenutaka u situaciji koja se munjevito odvija.


Optimizovani procesi rada

Kako bi osigurala da fotoreporteri i novinari mogu da pobede konkurenciju, nadogradnja v1.20 pojednostavljuje upotrebu i omogućava im da skrate vreme između snimanja i objavljivanja. Predstavljena u nedavno lansiranom modelu EOS R7, funkcija Cloud RAW Image Processing (Obrada RAW slike u oblaku) sada će biti dostupna i u modelu EOS R3, primenjivanjem sofisticirane obrade dubokim učenjem u okviru usluge image.canon, radi poboljšanja rezolucije i oštrine, dok se istovremeno smanjuje mogućnost pojave moire efekta na slikama. To takođe podržava obradu slike neuronskom mrežom koje pruža zadivljujuće umanjenje šuma zasnovano na veštačkoj inteligenciji (AI) bez gubitka detalja. EOS R3 takođe dobija komponovanje (focus stacking – slaganje fokusa) slika koje su snimljene uz fokusiranje u nizu (focus bracketing) u okviru aparata, kako bi napravio slike sa velikom dubinom polja i oštrinom – što je savršeno za makro fotografiju. Ta funkcija je takođe moguća i kada se koristi uz Speedlite EL-1.

Kao odgovor na povratne informacije, korisnici sada mogu da dodele 1,6x opsecanje slike ili druge odnose opsecanja na prilagođeno dugme na aparatu EOS R3, koje onda radi kao ugrađeni ekstender, zahvaljujući čemu fotografi mogu brzo i lako da zumiraju trenutke koji su vredni izveštavanja.


EOS R3 (Foto: Canon)EOS R3
Unapređivanje video mogućnosti

Odgovarajući na povratne informacije dobijene od vlogera, da se ivice zabeleženog video snimka tresu u selfi-režimu prilikom snimanja ultraširokougaonim objektivom, EOS R3, EOS R5 i EOS R6 sada imaju korekciju podrhtavanja u okviru Digital Movie IS funkcije. Ova korekcija je dodatak uobičajenoj korekciji pomeraja u okviru funkcije Digital Movie IS, radi mnogo stabilnijeg snimanja. Funkcija ubrzanog protoka vremena (time-lapse) za film takođe je dodata na EOS R3, uz mogućnost zadržavanja postavki filma sa ubrzanim protokom vremena ukoliko se kamera slučajno ugasi.

Firmver v1.60 za EOS R5 takođe će doneti popularnu funkciju modela EOS R3 na EOS R5 – Auto Power Off Temperature (temperatura automatskog isključivanja) – koja (u zavisnosti od uslova) omogućava da se postignu duža vremena snimanja.


8K 30P

Temperatura automatskog isključivanja – Standardna (isto kao u prethodnom 1.5.2 firmveru)
- Puna širina senzora: 20 minuta
- Puna širina senzora RAW: 20 minuta
- Temperatura automatskog isključivanja – Visoka (novo u firmveru v1.6.0)
- Puna širina senzora: 45 minuta
- Puna širina senzora RAW: 45 minuta


4K 60P

Temperatura automatskog isključivanja – Standardna (isto kao u prethodnom 1.5.2 firmveru)
- Puna širina senzora: 35 minuta
- APS-C opsecanje (5,1K oversampled): 25 minuta
- Temperatura automatskog isključivanja – Visoka (novo u firmveru v1.6.0)
- Puna širina senzora: 60 minuta ili duže
- APS-C opsecanje (5,1K oversampled): 50 minuta


EOS R6 (Foto: Canon)EOS R6
SDK nadogradnje

Novi firmver takođe nudi niz nadogradnji za rad sa Canon-ovim kompletom za razvoj softvera (Software Development Kit – SDK) koji je vodeći na tržištu. Nova funkcionalnost za SDK korisnike uključuje podršku za daljinsko čišćenje senzora, mogućnost aktiviranja fokusiranja u nizu (focus bracketing), opciju da se podesi video s velikim brojem slika u sekundi, kao i sinhronizacija s prvom zavesicom/drugom zavesicom/velikom brzinom, a za EOS R6, mogućnost da se podese funkcije točkića za režime daljinskim putem, preko SDK. Ovi dodaci dodatno proširuju mogućnosti modela EOS R3, EOS R5 i EOS R6 za komercijalne primene.

Da biste preuzeli nadogradnju firmvera v1.60, posetite sledeće stranice:
Više detalja o Canon-ovom vodećem SDK programu možete da pronađete ovde: https://www.canon-europe.com/pro/stories/eos-digital-sdk-explained
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.