NavMenu

Telečka u okolini Sombora trebalo bi da dobije postrojenje za preradu vode za piće

Izvor: eKapija Subota, 13.08.2022. 10:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mady70/shutterstock.com)Ilustracija
Telečka u okolini Sombora trebalo bi da dobije postrojenje za preradu vode za piće, a za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju urađen je urbanistički projekat.

Gradiće se na parceli 2510/1 i delu parcele 2510/2 na površini od 2.120 m2.

Gabarit objekta je 11,90mx6,20m, bruto površina objekta 73,78m2, a neto površina objekta 63,27 m2.

Prostorije u objektu su:

- mašinska sala;
- oprema za proizvodnju i doziranje mešovitog dezinfektanta;
- elekto soba;
- šaht pumpne stanice.

Na parceli 2510/1 K.O. Telečka lociran je jedan od dva bunara iz kojeg se naselje Telečka snabdeva vodom za piće. Kako izvorišta vodosnabdevanja nemaju preradu vode planirana je izgradnja postrojenja za preradu vode. Predviđeno je da se ovaj bunar zadrži u funkciji i to kao izvor sirove vode za buduće postrojenje za preradu vode.

Pored parcele 2510/1 K.O. Telečka se nalazi parcela 2510/2 na kojoj se planira izgradnja postrojenja za preradu vode. Parcela 2510/2 je površine (32.953 m2) koja uveliko prevazilazi potrebe budućeg postrojenja i potrebno je da se podeli na dve parcele, od kojih bi se, na jednoj parceli odgovarajuće površine gradilo postrojenje, dok bi druga zadržala dosadašnju namenu.

U okviru kompleksa postrojenja na parceli broj 2510/1 i 2510/2 KO predviđa se izgradnja prizemnog objekta u koji se smeštaju filteri za pripremu vode za piće, uređaj za hlorisanje kao i soba za automatiku i napajanje. Predviđen je i rezervoar sirove vode i taložnik mulja kao samostalne samonoseće čelične konstrukcije. Uz taložnik mulja grade se kasete za delimičnu dehidraciju mulja odakle se isti specijalnim vozilom odnosi na deponiju. Rezervoari tretirane vode locirani su na severozapadnoj strani parcele.

U okviru postrojenja za preradu vode za piće u mestu Telečka planira se ozelenjavanje sa lišćarima visokog u kombinaciji sa četinarima srednjeg rasta, kao i dekorativnim vrstama žbunja i drveća koji imaju minimalne zahteve za održavanjem.

Planirani kolski i pešački ulaz je sa parcele broj 1690 k.o. Telečka (put). Parkiranje je predviđeno u sklopu saobraćajnice za potrebe vozila za servisiranje i održavanje sistema.

Investitor je JKP Vodokanal iz Sombora, a obrađivač Šidprojekt iz Šida.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.