NavMenu

Još jedna hotelska korporacija stiže u Crnu Goru - Hyatt Regency Kotor Bay biće otvoren u junu 2023. godine

Izvor: eKapija Utorak, 09.08.2022. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Arhitektonski atelje)
Blue Kotor Bay Premium Spa Resort od naredne sezone posloveće pod novim imenom i u 2023. godinu ući će kao Hyatt Regency Kotor Bay. Potpredsjednik za razvoj u kompaniji Hayatt Takuji Aojama i izvršni direktor kompanije Krolbay Saša Saveljić potpisali su juče ugovor u Kotoru, čime je najavljen dolazak još jedne velike hotelske korporacije u Crnu Goru.

Hotel Blue Kotor Bay Premium Spa Resort otvoren je 2020. godine i uspješno gradi svoju reputaciju među gostima koji dolaze sa svih strana svijeta. Za manje od dvije godine, nametnuli su se na crnogorskom tržištu jedinstvenim konceptom, očaravajućom lokacijom i besprekornim servisom.

- Potpisivanje ugovora sa Hajatom označiće početak nove ere našeg razvoja i promocije turističke ponude. Dolaskom ovog renomiranog brenda u Crnu Goru dajemo dodatnu vrijednost našoj državi kao turističkoj destinaciji i činimo je vidljivom za stotine hiljada Hajatovih korisnika - rekao je Saveljić.

Takuji Aojama kazao je da je ovo prvi hotel koji se otvara u Crnoj Gori.

- Sigurni smo da ćemo obezbijediti usluge koje naši gosti očekuju. Želimo da osiguramo saradnju sa partnerima koji brinu o našim brendovima i svojim ljudima isto kao mi. Iz tih razloga smo donijeli odluku da danas budemo ovdje - rekao je Aojama.

Kako je saopšteno, Hyatt Regency Kotor Bay biće otvoren u junu 2023. godine. Imaće 250 soba i apartmana, Spa i wellness centar, health and wellbeing centar, hotelsku plažu, kompleks otvorenih bazena, kao i nekoliko restorana i barova.

Potpisivanje ugovora (Foto: Vlada Crne Gore)Potpisivanje ugovora
- Ponosni smo na naša dostignuća u vremenu koje nije bilo nimalo jednostavno. Za relativno kratko vrijeme postali smo vodeći hotel na tržištu, pozicionirali se kao pouzdan partner i kompanija kojoj se vjeruje. Vjerujemo da ćemo dati novi podsticaj i ostalima da, zajedničkim snagama, nastavimo da radimo u cilju unapređenja ponude i podizanja nivoa usluge, kako bi i u godinama koje dolaze ostali jedna od najpožejnijih turističkih destinacija - saopštili su iz kompanije Krolbay.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović poručio je da velika čast što u Crnu Goru dolazi Hyatt i kazao da se nada da je ovo samo prvi njihov hotel, koji će se otvoriti u našoj državi u budućem periodu.

Hyatt, kako je kazao, nije mogao da izabere ljepšu lokaciju od Boke Kotorske.

- Ovo je samo početak velikog zamajca promjene Boke Kotorske na bolje. Ovdje u Kotoru, ali i na drugim mjestima u Boki biće uskoro otvaranje i drugih hotela sa međunarodnim prendovima - najavio je Abazović.

On je kazao da Crna Gora mora da hvata trendove sa savremenim svijetom, te dodao da globalizacija ne poznaje nikakve granice.

- Naša zemlja jeste unikat, ali ne može da ostvari puni potencijal, ako to ne bude dio neke šire globalne priče. Siguran sam da će američke kompanije dati značajan doprinos tome - rekao je Abazović.

Dodao je da su svi investitori dobrodošli, kao i da će Vlada i opštine izaći u susret.

Zahvalio je porodici Mišković na inicijativi da dovedu Hyatt.

- Siguran sam da će Crne Gora naći svoj put da promoviše sebe kao destinaciju koja je izuzetan unikat. Da će gosti Hajata u Boki Kotorskoj biti prezadovoljni. Da će Hyatt biti prezadovoljan sa svojim partnerima u Crnoj Gori. Da će nas promovisati širom planete i da će biti motivacija drugim velikim hotelskim brendovima da dođu na naše tržište. Siguran sam da ostvarujemo trku u kojoj će biti važno stići prije nekog drugog brenda. To je Crna Gora kojoj težimo i ne treba da se plašimo kvaliteta - poručio je Abazović, dodajući da mi jesmo unikat i da tako treba da se ponašamo.

Najavio je da će u Kotor uskoro stići i hotelski brend Marriott.

Hyatt Hotels Corporation je vodeća svjetska hotelska kompanija sa više od 1150 hotela širom svijeta. Posluju u 71 zemlji na šest kontinenata, a ovo je njihov prvi hotel u Crnoj Gori. Njihov moto je brinuti o ljudima kako bi oni bili najbolji što mogu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.