NavMenu

Održano "AB Soft Savetovanje 2010"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.12.2010. 11:30
Komentari
Podeli

Svake godine kompanija "AB Soft" organizuje za korisnike "AB Soft" poslovnog informacionog sistema savetovanje, čiji je cilj da se korisnicima olakša zatvaranje tekuće poslovne godine i otvaranje naredne, zatim da se pokažu sve novine u "AB Soft" aplikacija koje su kako rezultat zakonskih izmena, tako i rezultat konstantnog usavršavanja "AB Soft" modula, ali to je istovremeno i povod za jedno lepo druženje sa edukativnim i zabavnim sadržajem.

Ove godine u petak, 3. decembra 2010, u Hotelu M, održano je "AB Soft Savetovanje 2010", na kome je bilo prisutno oko 230 korisnika. Shodno interesovanju i sugestijama korisnika, predavanja na skupu su podeljena u dve sale.

Savetovanje je počelo prikazom svih obrada koje se tiču kraja godine. Najpre je dat osvrt na obrade koje se inače sprovode u svakom preduzeću, kao što su: popisi stalne i obrtne imovine i kniženje razlika po popisu, usaglašavanje obaveza i potraživanja, zatvaranje knjiga, izrada obrazaca, izrada bilansa i otvaranje početnog stanja u raznim aplikacijama. Za proizvodna preduzeća ukratko je objašnjen obračun proizvodnje i pogonski obračun, kao i obračun zaliha gotove proizvodnje i nezavršene proizvodnje. Posebna pažnja posvećena je raznim izveštajima kroz koje se mogu proveriti stanja u raznim delovima poslovnog informacionog sistema, kako bi se poslovne knjige usaglasile i zatvorile na što efikasniji način. Na kraju, dat je prikaz završnih servisnih opcija vezanih za pripremu baze za narednu poslvnu godinu.

Nakon pauze, savetovanje se nastavilo radom u dve sesije: predavanja vezana za knjigovodstvene obrade i tehnički orijentisana predavanja.

Obrađene su završne obrade u poslovnim procesima vezanim za ljudske resurse, a koje su neophodne kako bi se uspešno formirali godišnji izveštaji i popunili odgovarjući obrasci. Nakon toga, objašnjene su najznačajnije novine u aplikacijama ovog tipa, sa posebnim naglaskom na izmenama koje se tiču obavezne evidencije koju su dužni da vode veliki poreski obveznici.

S obzirom na to da je posetiocima savetovanja ukratko prikazano na koji način što efikasnije da urade završne obrade u svim aplikacijama, prešlo se na prikaz novina u aplikacijama, sa posebnim naglaskom na neke interesantne delove čije korišćenje može biti od velike pomoći u radu.

Tako su na primer prikazane aplikacije za maloprodaju sa novinama vezanim za potrošačke i VIP kartice, nove mogućnosti u aplikacijama za evidenciju ugovora, neki detalji u vođenju KEPU knjige, deviznih kontrolnika i knjiga PDV evidencija, mogućnost definisanja favorita, veza sa MS office i sa Google, međusobna komunikacija korisnika u mreži i slično.

Jedan deo savetovanja posvećen je novinama vezanim za zakonske izmene – formiranje datoteka za poreske organe i formiranje izveštaja o proizvodima koji posle upotrebe podležu posebnim tokovima otpada.

U drugoj sali predstavljene su nove mogućnosti u registraciji korisnika koje pružaju dodatne povoljnosti u pružanju podrške. Takođe, razvojni tim "AB Softa" predstavio je nove servise i alate koji se mogu koristiti za postizanje veće produktivnosti i bržeg dolaženja do informacija.

Gosti na savetovanju bili su kompanije "Microsoft", "Quest" i LSDATA.

"Microsoft" je prikazao novine u Anty Piracy aktivnostima, kao i neke od novina koje se odnose na "MS Office 2010". U tehničkoj sali, gost iz kompanije "Microsoft" održano je veoma dobro predavanje u kojem su predstavljene mogućnosti "SherePoint" servera. Gosti iz Questa predstavili su svoj proizvodni program vezan za SQL alate. A firma LSDATA je na savetovanju prikazala nekoliko modela mobilnih uređaja "heavy duty" kategorije.

S obzirom da AB Soft ove godine obeležava 20 godina uspešnog rada, najstarijim korisnicima, direktor AB Soft-a Branislav Brkić dodelio je umetničke fotografije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.