NavMenu

5 saveta koje bi stariji dali mlađima - "Život nije pravedan" i ostale mudrosti

Izvor: eKapija Utorak, 02.08.2022. 10:23
Komentari
Podeli

(Foto: Unsplash/Ray S)
Mladost obično ne sluša ničije savete, ali ako želite da proživite dvadesete punim plućima i da se ne kajete u starosti, evo nekoliko saveta koje su stariji rekli da bi voleli da im je neko dao dok su bili u mlađim godinama.

Budite strpljivi - Završili ste fakultet i već vas hvata panika šta ćete dalje? Mislite da morate odmah da odlučite šta ćete da napravite od svog života? Strpljenje nije svojstveno mladosti, ali budite opušteni, nemojte da stvarate sebi nepotreban pritisak, imate dovoljno vremena.

Ne poredite se sa drugima - Život nije takmičenje, pa nije ni važno da li neko ima kvalitetniju garderobu, bolji uspeh na fakultetu, skuplji auto.

Rizikujte - Uradite nešto ludo, bilo da je to putovanje po Evropi sa rancem na leđima ili bandži džamping. Kako godine prolaze, sve je manje šansi za ovakve avanture, pogotovo kada dobijete decu.

Budite samouvereni - Dvadesete su vreme preispitivanja. Da li smo dovoljno lepi, zgodni, pametni, uspešni? Uživajte u svojoj mladosti i ne opterećujte se ovakvim pitanjima.

Život nije pravedan - Vredni ste, ambiciozni, dobri, pa ipak, ne ide vam baš najbolje? Umesto da se kao Kalimero svaki put žalite "To je nepravda", budite spremni za neočekivane i ne uvek fer događaje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.