NavMenu

Đurović: Sezona nije tako loša kako se predstavlja, vešto se spinuje u javnosti

Izvor: eKapija Utorak, 26.07.2022. 16:09
Komentari
Podeli
Goran Đurović (Foto: Gov.me/B. Ćupić)Goran Đurović
Sezona u crnoj Gori nije loša kako se to u posljednje vrijeme predstavlja javnosti, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović tokom posjete Ulcinju.

On je učestvovao u sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore (PKCG) na temu odvijanja ljetnje turističke sezone.

- Vrlo vješto se spinuje, priča u nečiju korist a našu štetu za neke stvari koje nisu tačne. Nemojte da crnimo našu državu a da hvalimo tuđe. Mi imamo jednu sasvim korektnu sezonu, je li najbolja - nije vjerovatno, može li biti bolja - može, svaka može i sve ćemo uraditi da sledeća bude duplo bolja, ali sa ovim špicem imaćemo sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća - kazao je Đurović.

Iz Opštine Ulcinj saopštili su da je turistička posjeta Ulcinju veća za 20% u odnosu na prošlu godinu a vrlo blizu rezultatima iz rekordne 2019. godine. Turistički poslenici ukazali su na probleme koji otežavaju njihovo poslovanje i odvijanje sezone - saobraćajne gužve, buku, čistoću, probleme sa vodosnabdijevanjem, naplatom turističke takse, nelegalnim radom. Kao problem je istaknuto i povećanje cijena zakupcima privremenih objekata na Adi Bojani od strane JP Morsko dobro.

Đurović je poručio da je za rješenje ovih izazova potrebno vrijeme i pozvao ugostitelje da posluju legalno i plaćaju obaveze prema državi, koja će im to znati vratiti.

- Ne možete očekivati od ovog Ministarstva, na čije sam čelo došao prije dva mjeseca da odmah riješi sve probleme i molimo vas da nas razumijete. Kada je u pitanju odluka Morskog dobra - ja je podržavam. Objekti na Adi se tretiraju kao luksuz, a svako ko bude tamo želio da uživa moraće da plati cijenu. Na taj način želimo da čuvamo prostor, destimulišemo dalju divlju gradnju i da pravila važe jednako za sve - poručio je Đurović.

On je kazao da Vlada pokušava da riješi problem evidencije turista kroz nove modele naplate boravišne takse i pozvao turističku privredu da bude dio dogovora oko strategije za ljetnju sezonu naredne godine.


Na sastanku sa predsjednikom opštine Ulcinj Omerom Barjaktarijem bilo je riječi o izazovima sa kojima se suočava lokalna samouprava, posebno u oblasti infrastrukture, kao i mogućnostima za podsticanje poljoprivrede i njenog uvezivanja sa ugostiteljstvom.

Đurović je istakao da je Ulcinj je grad sa najvećim potencijalom u Crnoj Gori a investicija gradske uprave od 20 mil EUR u projekat vodosnabdijevanja istorijska šansa da se riješi pitanje od najvećeg značaja za razvoj opštine. U okviru te investicije planira se rekonstrukcija više od 90 km vodovodne i kanalizacione mreže.

U sklopu posjete opštini, Đurović je obišao hotel Mediteran, vlasništvo Bećović Management Group, koji je nedavno otvorio dio od 16 luksuzno opremljenih apartmana. Riječ je o investiciji vrijednoj ukupno 13 mil EUR koja će se realizovati do 2025. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.