NavMenu

Gebrüder Weiss proširuje transportne veze na Novom putu svile

Izvor: Promo Utorak, 26.07.2022. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: Gebrüder Weiss)
Logistički provajder usluga sve više se fokusira na Srednji koridor istorijskog trgovačkog puta između Evrope i Kine / Logistički centri u Tbilisiju i Almatiju služe kao centri za međunarodni i regionalni robni transport
Imajući u vidu sve veću potražnju, Gebrüder Weiss proširuje transportne veze na Novom putu svile za transport robe između Evrope, Turske i Kine. Fokus je na rutama duž Srednjeg koridora istorijskog trgovačkog puta koji vodi preko Turske, Gruzije, Azerbejdžana i Kazahstana do Kine.

Ova ruta je geografski kraća i direktno se nadovezuje na usluge koje Gebrüder Weiss svakodnevno pruža između Zapadne i Jugoistočne Evrope, Turske i Tbilisija (Gruzija). Logistički centri kompanije Gebrüder Weiss u Tbilisiju i Almatiju (Kazahstan) će u budućnosti služiti kao čvorišta za transport robe, koja će se iz tih centara transportovati drumskim, pomorskim ili železničkim putem duž Novog puta svile, kao i drugim rutama do zemalja u Centralnoj Aziji ili čak do Kine.
(Foto: Gebrüder Weiss)
Kompanija se priprema za snažnu potražnju za transportnim kapacitetima i od sada će u ponudi imati veći broj kamiona za drumski transport duž ove rute.

- Očekujemo da se potražnja za drumskim transportom poveća nakon što Kina ponovo otvori svoje granice, koje su prethodno bile zatvorene zbog korona virusa. Činjenica da imamo dugoročne ugovore sa pouzdanim regionalnim partnerima znači da našim klijentima možemo da ponudimo dovoljan tovarni prostor, redovne usluge i prihvatljivo trajanje transporta - izjavio je Thomas Moser, direktor i regionalni menadžer za region Crno more/CIS u kompaniji Gebrüder Weiss.

(Foto: Gebrüder Weiss)
Gebrüder Weiss podržava industrijsko i trgovačko poslovanje na tržištima u razvoju duž tradicionalne trgovačke rute sa rešenjima za transport i logistiku već duže od 20 godina, preko svojih filijala u Turskoj, Gruziji, Jermeniji, Uzbekistanu, Kazahstanu i Kini. Odatle kompanija Gebrüder Weiss organizuje direktne veze između Evrope i Azije, ali takođe i pruža usluge u državama Centralne Azije i između njih. Ove usluge uključuju drumski i železnički transport, vazdušni i pomorski teretni saobraćaj, carinjenje, magacinsku logistiku i e-narudžbine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.