NavMenu

Piraeus banka nastavlja akciju "Napuni do vrha!"

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.12.2010. 11:22
Komentari
Podeli

Piraeus banka je juče donirala kontejner za prikupljanje papira opštini Zemun, a u okviru akcije "Napuni do vrha!" koja je pokrenuta u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i akcijom "Očistimo Srbiju".

Tim povodom, u prepunoj sali Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu održan je i javni čas na temu ekologije i društveno odgovornog ponašanja kompanija, pojedinaca i institucija. Studentima i medijima su na zanimljiv i slikovit način predočeni problemi u domenu zaštite životne sredine, kao i konkretni koraci koji se preduzimaju u cilju njihovog rešavanja.

Prisutnim studentima i predstavnicima medijima obratili su se, direktor akcije "Očistimo Srbiju" Milan Kinđić, član veća GO Zemun Damir Kovačević, prodekan Poljoprivrednog fakulteta Dragan Nikolić, regionalni menadžer Piraeus banke Katarina Ješić, kao i direktor filijale Piraeus banke u Zemunu Vladan Glavonjić.

Cilj ove akcije je da se podigne svest građana Srbije o značaju zaštite životne sredine, kao i o važnosti planskog prikupljanja i separacije papira i upravo zato su se na jednom mestu danas okupili i predstavnici Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Univerziteta i privrede.

Akcija pod nazivom "Napuni do vrha!" organizovana je u sklopu društveno odgovorne kampanje Piraeus banke, a podrazumeva donacije kontejnera i kutija za prikupljanje papira u svim gradovima i opštinama u kojima Piraeus banka posluje. Piraeus banka je do sada već organizovala ovu akciju u Nišu, Vršcu, Kikindi, Požarevcu i Šapcu, a danas su i najmlađi građani Zemuna imali priliku da u dvorištu OŠ "Svetozar Miletić", ul. Nemanjina 25, prisustvuju svečanom uručenju kontejnera i kutija za prikupljanje papira.

- Piraeus banka, je u matičnoj Grčkoj već prepoznata kao Zelena banka, koja je uspela da odgovornim ponašanjem smanji štetne uticaje na životno okruženje. Taj model poslovanja Piraeus bankarska grupa prenosi i na sve zemlje u kojima posluje. Uvodeći stalno novine u svoje društveno odgovorno poslovanje Piraeus banka iz Atine je nedavno pokrenula i "Climabiz" - inovativni evropski projekat koji ima za cilj da blogovremeno prilagodi grčko tržište novim uslovima koji su prouzrokovani klimatskim promenama – navela je Katarina Ješić, regionalni menadžer Piraeus banke.

U skladu sa svojom strategijom korporativne društvene odgovornosti, Piraeus bank Beograd, će usvajajući ovakve i slične projeke, nastaviti da na internom nivou, ali i na eksternom nivou raznim akcijam utiče na očuvanje životne sredine u kojoj posluje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.