NavMenu

Na Rudniku otvoren novi bazenski kompleks - U pripremi skijališta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.07.2022. 12:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pexels from Pixabay)Ilustracija
Na Rudniku su u subotu svečano otvoreni bazeni, nova turistička atrakcija milanovačke opštine. Govoreći ovom prilikom o razvoju turizma i infrastrukture u Gornjem Milanovcu, Dejan Kovačević, predsednik opštine, osvrnuo se na tri turistički važne strateške tačke: Takovo, kao istorijski bitno mesto, Pranjane, kao jedno od najvećih sela u Srbiji i Rudnik, kao jednu od najstarijih vazdušnih banja u našoj zemlji.

– Ono što smo rekli 2020. godine, počeli smo da ostvarujemo. Što se tiče infrastrukture, Pranjani su dobili saobraćajnicu dužine 25,5 kilometara, urađen je Memorijalni centar i pokrenuta je jedna velika manifestacija – Sabor violinista Srbije. Takovo je dobilo priključak na auto-put, ali ono što je sledeće u planu jeste jedan značajan istorijski objekat, a to je dvorac Obrenovića. Što se Rudnika tiče, sredili smo dobar deo infrastrukture, počeli sa izgradnjom Vizitorskog centra, a danas otvaramo ove bazene. U planu nam je i da sredimo skijališta koja su nekada postojala ovde na Rudniku, a koja su nam potrebna kako bismo privukli još veći broj posetilaca. Mi smo već sa našim prijateljima iz Skijališta Srbije završili idejno rešenje za projekat – rekao je predsednik Kovačević.

Predsednik MZ Rudnik Milovan Nikolić je pojasnio da su 1963. na ovom mestu započeti radovi na izgradnji bazena koji prestaje sa radom 1992. godine zbog sankcija i teških vremena.


- Trideset godina kasnije, Rudnik ponovo dobija atrakciju ove vrste, zahvaljujući Opštini Gornji Milanovac koja je prepoznala turistički potencijal ove planine – izjavio je Nikolić.

Bazeni su predati na upravljanje SRC Gornji Milanovac, a direktor ove ustanove je izjavio da se cene neće razlikovati od onih na Gradskom bazenu.

– Ustanova SRC će se u narednom periodu starati o ovim bazenima i bićemo na samom vrhu zadatka. Što se cena tiče, biće iste kao na Gradskom bazenu, a to znači da će biti jedan od jeftinijih u okolini. Takođe, đaci generacija, nosioci Vukove diplome, kao i nosioci diploma sa republičkih takmičenja imaće besplatne sezonske karte – rekao je Predrag Marković, direktor SRC Gornji Milanovac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.