NavMenu

Žitostok iz Velike Plane gradi postrojenje za preradu tehnoloških otpadnih voda

Izvor: eKapija Nedelja, 17.07.2022. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/UP/Arhitektonski biro BB)
Preduzeće za proizvodnju, promet i usluge Žitostok iz Velike Plane planira izgradnju postrojenja za preradu tehnoloških otpadnih voda, a za izradu projekta zadužen je arhitektonski biro BB iz ovog grada.

Izgradnja tehnološko - kanalizacionog i mašinskog objekta planirana je na građevinskom zemljištu koje je u privatnoj svojini, a površina parcele iznosi 10.219 m2. Projekat se radi na osnovu parametara Plana detaljne regulacije naselja Velika Plana. Kompleks je dužom stranom postavljen upravno na Orašku ulicu.

Kako je navedeno u projektnoj dokumentaciji, postrojenje sa manjom gasnom kotlarnicom planirano je u okviru već postojećeg kompleksa za klanje i preradu živinskog mesa. Namera investitora je da se u sklopu kompleksa formira nedostajuće postrojenje za preradu tehnoloških otpadnih voda, a da nakon toga, prethodno prerađene i uslovno čiste vode pušta u fekalnu kanalizaciju. Uz komunalno tehnološko postrojenje, planiraju se samo najnužnije intervencije na postojećoj tehnološkoj kanalizaciji klanice, u smislu povezivanja postrojenja na kanalizacionu mrežu Velike Plane.

U prizemlju bi bili delimično ukopani bazeni za taloženje zaprljane vode, a na spratnoj etaži deo sa mašinskom i elektro opremom. Tu je planiran egalizacioni bazen, veliki bazen za mulj i mali bazen za mulj. Prizemlje objekta sa bazenima biće izgrađeno u armiranom betonu, a sprat u čeličnoj konstrukciji obloženoj zidnim sendvič panelima.

Investitor je planirao da uz severni objekat hale formira manju kotlarnicu, koja će kao energent koristiti gas, a čija namena je obezbeđivanje grejanja i tople vode kako bi se smanjili troškovi u proizvodnji.

Bruto građevinska površina osnove postojećih i planiranih objekata iznosi ukupno 3.773 m2.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Industrija, Finansije

Šiju za Guči, rade za minimalac - Od 1.000 radnika 800 u štrajku u fabrici Falk East u Knjaževcu

Od 1.000 radnika fabrike obuće Falk East u Knjaževcu jutros od sedam sati njih 800 štrajkuje. Traže veće plate, ali i 50 dinara više za topli obrok, kao i stilumanse, jer posla, kako tvrde za Danas, ima. - Veliko je nezadovoljstvo svih zaposlenih, pokušavamo od januara da razgovorima sa rukovodstvom dođemo do rešenja, do povećanja zarada, međutim nije bilo razumevanja. Pre nekoliko dana dali smo im rok do 1. juna da ispune sve naše

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.