NavMenu

Kompanija Zijin Mining raspisala konkurs - Traže inženjere i radnike za više pozicija

Izvor: Beta Utorak, 12.07.2022. 12:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuznetcov_Konstantin/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Srbija Zijin Mining, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki kod Bora, raspisala je konkurs za prijem više radnika različitih kvalifikacija, a najviše potrebe iskazano je za rudarskim inženjerima i rudarskim tehničarima za podzemnu eksploataciju, inženjerima i tehničarima za bezbednost i zdravlje na radu, električarima i operaterima mašinskog održavanja.

- U bliskoj budućnosti očekujemo i prijem novih vozača kamiona i rukovalaca građevinskom mehanizacijom - rekli su Beti u toj kompaniji.

Osim tipično rudarskih i srodnih pozicija, kompanija trenutno ima otvorene konkurse za pozicije ESG saradnika (saradnik za poslove zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja), za koju je potrebno stečeno visoko obrazovanje i poželjno prethodno radno iskustvo u ovoj oblasti.

Kompanija ima i otvorene konkurse za pozicije saradnika za CSR (korporativnu društvenu odgovornost), kao i saradnika za logistiku i prodaju.

Prema dobijenim informacijama, nakon dolaska Zijin Mining-a početkom 2019. godine, kompanija je zaposlila oko 800 novih radnika. Trenutno ih je zaposleno više od 900, ali u kompaniji očekuju da će do kraja ove godine broj zaposlenih premašiti 1.000.

Zijin Mining u julu očekuje početak angažovanja osmoro maturanata Tehničke škole u Boru koji su ove godine završili smer rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, koji će biti na stručnoj praksi.

O potencijalnoj saradnji Ziđin Mining razgovara i sa rukovodstvom Tehničkog fakulteta u Boru, u kome postoje smerovi za potrebe rudarstva, ali i sa rukovodsvom Mašinsko-elektrotehničke škole.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.