NavMenu

Srbija ocenjena za najbolju budget-friendly road trip destinaciju

Izvor: TU magazin Četvrtak, 07.07.2022. 09:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel Ilyukhin/shutterstock.com)
Na osnovu podataka vodećeg svetskog pretraživača za putovanja KAYAK, potražnja za iznajmljenim automobilima vrtoglavo raste. Podaci nam kažu da je trenutno premašen nivo iz rekordne 2019. godine, što jasno pokazuje oporavak turističke industrije

Srbija je najbolja budget-friendly road trip destinacija u Evropi. Podaci KAYAK-a pokazuju da je ove godine u letnjem periodu zabeležen porast od 162% potražnje za iznajmljivanjem automobila u Evropi. U Srbiji je situacija drugačija, tu je zabeležen porast od čak 259%.

Ovakav trend je donekle i očekivan. Svetska energetska kriza i poskupljenje goriva i prevoza menja dasadašnju percepciju putovanja. Prisutna je i sve veća zabrinutost zbog zbog klimatskih promena, pa svi ti faktori zajedno oblikuju ovogodišnje trendove putovanja.

Na osnovu road trip Indeksa 2022, KAYAK je formirao posebnu bazu podataka koja obezbeđuje turistima sve vezano za putovanja sopstvenim prevozom. KAYAK pruža informacije o ceni goriva, stanju na putevima i slične informacije o svakoj zemlji.


U njihovoj analizi od 33 zemalja Evrope u svim kategorijama Srbija je najbolja budget-friendly road trip destinacija. Srbija je najbolja kada je u pitanju gorivo, iznajmljivanje automobila, smeštaj i cene putarina. Osim toga, ona nudi odlične hotele i niske cene hrane i pića, pa je s razlogom ovako visoko pozicionirana.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.