NavMenu

Počela rekonstrukcija i dogradnja Devete beogradske gimnazije

Izvor: eKapija Sreda, 06.07.2022. 12:40
Komentari
Podeli
(Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Rekonstrukcija i dogradnja Devete beogradske gimnazije "Mihailo Petrović Alas" su počeli i planirano je da traju 300 kalendarskih dana, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

On je podsetio da je Deveta gimnazija "Mihailo Petrović Alas" osnovana 1961. godine, među prvim zgradama na Novom Beogradu, te da je postojeći objekat samostalna zgrada površine oko 4.000 kvadratnih metara.

– Nakon rekonstrukcije i dogradnje zgrade formira se objekat ukupne površine 6.669,65 kvadrata. Nakon dogradnje, objekat će imati ukupno 30 učionica opšte i specijalizovane namene, salu za fizičko i zdravstveno vaspitanje, svečanu salu, multifunkcionalnu salu i zubarsku ordinaciju, koju i sada koristi Dom zdravlja Novi Beograd. Planirano je 25 parking mesta i letnja učionica, odnosno mini-amfiteatar na otvorenom u sklopu uređenja terena – precizirao je Luka Petrović.

On je dodao da se ruše postojeća fiskulturna sala i učionice uz salu, kako bi se izvršila dogradnja objekta, kao i izgradnja veće fiskulturne sale. Planirana je adaptacija postojećih toaleta i svih učionica postavljanjem savremene opreme, zatim proširenje postojeće biblioteke i zamena unutrašnje stolarije novom. Predviđena je kompletna rekonstrukcija postojećeg krova.

Radovi, kako je rekao gradski sekretar za investicije, predviđaju nove priključke objekta na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zamenu celokupnog razvoda vodovoda i kanalizacije, kao i postavljanje novih horizontalnih oluka i olučnih vertikala.


– Osim toga, izvršiće se sanacija razvoda elektroenergetskih instalacija, kompletna zamena uređaja i opreme i postavljanje instalacija video-nadzora, interneta i ozvučenja u objektu, kao i sanacija gromobranske instalacije i izjednačenja potencijala. Osim instalacija grejanja, predviđeno je uvođenje centralnog sistema hlađenja svih prostorija u školi u kojima borave učenici i zaposleni, a projektovan je i sistem za zagrevanje sanitarne tople vode pomoću solarnih kolektora. Investitor je Grad Beograd, a vrednost radova je nešto veća od 651,6 miliona dinara sa PDV-om – rekao je Luka Petrović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.