NavMenu

Kolike su prosečne cene apartmanskog smeštaja u Srbiji?

Izvor: Makroekonomija.org Nedelja, 03.07.2022. 10:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)Ilustracija
Šta vam je to potrebno za savršen odmor? Potrebno je da ponesete odlično raspoloženje, osmeh, divne ljude i da izaberete pravu destinaciju koja odgovara vašem budžetu, ali i željama.Ovo su neke od najlepših destinacija u Srbiji i njihov cenovni rang.


Koliko košta apartmantski smeštaj na planini?

Planinski turizam postaje sve zastupljeniji u širokom dijapazonu smeštajne ponude u našoj predivnoj zemlji. Stoga destinacije na planinama nude mnogo više kvalitetnih ponuda nego prethodnih sezona.

Fruška gora

Fruška gora nudi pregršt različitih mogućnosti i vrsta smeštajnih jedinica za svačiji ukus. Ova ravničarska planina nudi privatne apartmane, hotele, domove, eko parkove. Što se tiče apartmanskog smeštaja, cena varira od lokacije, ali i samog kvaliteta. Okvirno, cena iznosi od 1.900 dinara pa naviše.


Zlatibor

Kvantitet i kvalitet smeštaja ovde je na izuzetno visokom nivou, a cene su malo iznad prosečnih cena na drugim destinacijama, ali se to može opravdati popularnošću destinacije.

Planinske brvnare nude spoj tradicije i modernosti, a sa sobom donose i mir, jer se nalaze na mirnijem delu planine, među predivnom prirodom. Sagrađene su od prirodnih materijala i predstavljajiu pravu harmoniju udobosti i mira. Cene se kreću od 45 EUR pa sve do 220 EUR na dan.

Međutim, Zlatibor svojim posetiocima nudi i nešto urbanije i življe delove planine, u blizini samog centra i čuvenog jezera.


Apartmantski smeštaj na jezerima

Iako planinski turizam privlači više turista, nikako ne možemo zanemariti enormni uspon jezerskog turizma koji je sve razvijeniji i zastupljeniji. Srbija je zemlja predivnih prostranstava ukrašenih prirodnim, ali i veštačkim vodenim površinama – jezerima. Ukoliko se odlučite za neku od sledećih destinacija, nećete se pokajati.


Zaovinsko jezero

Zaovinsko jezero i jezero Perućac nalaze se nadomak Bajine Bašte i ove destinacije predstavljaju sve popularnija mesta za odmor domaćih, ali i stranih turista. Ponuda smeštaja je sjajna, a cene su izuzetno korektne i pristupačne.

Što se tiče smeštajnih jedinica, u Bajinoj Bašti može se naći smeštaj za svačiji džep. Hosteli i apartmani su izuzetno povoljni, a povoljniji su svakako od hotelskog smeštaja. Cena varira, ali prosečna cena ovakvih smeštajnih jedinica u Bajinoj Bašti iznosi negde oko 1.200 dinara.


Palićko jezero

Subotica, grad koji se nalazi u blizini Palićkog jezera, nudi odične ponude smeštajnih jedinica. Velika ponuda hostela i apartmana nalazi se na ovoj popularnoj destinaciji. Cena prenoćišta u ovoj vrsti smeštajnih jedinica iznosi oko 1.500 dinara za jednu osobu.


Prosečna cena apartmantskog smeštaja u banjama


Vrnjačka Banja

Smeštaja u Vrnjačkoj Banji ima mnogo, stoga ne morate biti zabrinuti da li ćete naći ono što odgovara vašim potrebama i zahtevima. U Vrnjačkoj Banji možete naći luksuzne hotele, ali ukoliko vam luksuz nije jedan od glavnih zahteva, možete da odsednete u nekom od sjajnih apartmana. Cenovni rang je raznolik, ali okvirna cena apartmantskog smeštaja u ovoj čuvenoj banji kreće se od 5 EUR pa do 10 EUR po osobi.


Sokobanja

Apartmanski smeštaj je izuzetno popularan u Sokobanji. Cene su veoma pristupačne i pogodne za sve posetioce. Cenovni okvir je širok, upravo zbog toga što sama cena smeštajnih jedinica varira od smeštaja do smeštaja u zavisnosti od lokacija na kojima se nalaze. Prosečna cena za noćenje iznosi okvirno 30 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.