NavMenu

Projekat za unapređenje sistema daljinskog grejanja u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 28.06.2022. 15:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: F.Schmidt/shutterstock.com)Ilustracija
Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine učestvuje u realizaciji projekta "Integrisanje pametnih sistema za monitoring, koji koriste tehnologiju internet pametnih uređaja u sisteme daljinskog grejanja, i uvođenje plana integrisanja obnovljive energije u mrežu daljinskog grejanja u Beogradu".
Ovaj projekat je prilika da se unapredi sistem daljinskog grejanja i doprinese smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, kao i transfer novih tehnologija u borbi pritiv klimatskih promena, navedeno je na sajtu Grada.

Projekat se realizuje u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Beogradske elektrane, a uz podršku Vlade Republike Koreje, saopštili su iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda.

Zahvaljijući uspešno započetom projektu, a u cilju razmene znanja i iskustava, delegacija Beograda je posetila Republiku Кoreju i upoznala se sa primerima dobre prakse u oblasti upotrebe obnovljivih izvora energije i primene pametnih sistema za monitoring. Delegacija je posetila korejske toplane, deponiju koja je rekultivacijom pretvorena u park, postrojenje za tretman otpadnih voda, a u Gradskoj kući je predstavljen model pametnog grada kroz primenu inovacionih tehnologija, navodi se u saopštenju.

Za dva meseca se očekuje i poseta delegacije Republike Кoreje Gradu Beogradu i to je prilika za nastavak saradnje i mogućnost da se neka od pametnih rešenja primene i u srpskoj prestonici, ističe se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.