NavMenu

Izostale ponude za izgradnju gradskog parka u Donjem Milanovcu - Raspisan novi tender i povećana vrednost radova

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 17:50
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Tenderska dokumentacija)
Opština Majdanpek više puta neuspešno sprovodi tendersku proceduru za izgradnju gradskog parka u Donjem Milanovcu.

Posljednji javni poziv raspisan je u maju a poništen sredinom juna, jer nije stigla niti jedna ponuda, dok je procenjena vrednost radova iznosila 74 miliona dinara.

Sada su opštinske vlasti raspisale novi tender za prvu i drugu fazu izgradnje, ovaj put sa uvećanim iznosom predviđenim za radove na 81,4 miliona dinara.

Ranije u aprilu mesecu javni poziv za drugu fazu izgradnje takođe nije uspio usled nedostatka interesovanja kompanija.

Podsećamo da prema izvedbenom projektu zona parka obuhvata uži centar Donjeg Milanovca - park na Dunavu i gradsku raskrsnicu sa kružnim tokom. Idejnim projektom su definisane dve faze - faza I kružni tok sa fontanom, parking prostor i zapadni deo parka i faza II – istočni deo parka sa pijacom suvenira i dečjim igralištem. Ukupna površina parka iznosi 18.960m2 , od čega u fazu dva ulazi 10.095 m2.

- Prostor koji se rekonstruiše nalazi se u centru Donjeg Milanovca i predstavlja stecište kretanja, s obzirom da je uz reku Dunav koja dominira gradskim pejzaţom. Uz reku postoji uređena popločana staza koja prati obaloutvrdu i zadržava se u celosti. Uređenje je pretežno parkovskog karaktera, ali bez jasno definisanih podcelina i prilično neuređeno. Središte parka uz reku je skulptura mamuta, koja nosi arheološku simboliku ovog kraja. Na prostoru planiranom za uređenje već se nalazi pijaca ručnih radova koju je rekonstrukcijom potrebno osavremeniti, urediti i uklopiti u rešenje šireg okruženja. Postojeće dečije igralište površine oko 125 m2 potrebno je povećati i uklopiti u parkovsko rešenje. Postojeće zelenilo nije naročito bogato, ali je tendencija da se svo zdravo rastinje sačuva i uklopi u novi plan ozelenjavanja. Novoplanirane staze su definisane tako da je većinu postojećih stabala moguće sačuvati unutar zelenih površina - ističe se u izvedbenom projektu obnove koji je izradilo preduzeće Elgra Vision iz Beograda.


Previđeni rok za izvođenje radova 200 kalendarskih dana.

Novi rok za prijem ponuda je 7. avgust, a detalji tendera se mogu pronaći OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.