NavMenu

U Somboru u planu razvoj nautičkog saobraćaja - Moguća gradnja marine, uspostavljanje linija sa Hrvatskom i Mađarskom

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: Marija Kambić)
Pokretanje zajedničkih aktivnosti u oblasti nautičkog saobraćaja bila je tema sastanka direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića, načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga Gorana Nonkovića i gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića.

Vuk Perović je istakao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji.

- Marine imaju veliki potencijal za unapređenje nautičkog saobraćaja i zaokružuju turističku ponudu naše zemlje. U skladu sa tim, u prethodnom periodu započeli smo investicioni ciklus u infrastrukturu nautičkog saobraćaja. Sombor je multikulturalan grad, bogate istorije i izuzetnih prirodnih odlika i predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu. Pored toga, Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj. To će doprineti poboljšanju lokalne ekonomije i omogućiti turistima da se upoznaju sa znamenitostima Sombora. Naš cilj je da iskoristimo brojne potencijale Srbije za afirmisanje nautičkog saobraćaja, imajući u vidu značaj ove privredne grane za kulturno povezivanje i povećanje ukupnih prihoda - naglasio je Perović, navedeno je u saopštenju.

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine na Dunavu kod Bezdana.

- Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona. Posebno ističemo opšti značaj mogućeg organizovanja linijskog saobraćaja između gradova u Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj - podvukao je on.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izrazio je zadovoljstvo zbog posete Agencije i buduće saradnje na projektima.

- Današnji sastanak predstavlja početak razvoja nautičkog saobraćaja u Somboru. Predstavili smo prednosti prirodnog okruženja za unapređenje putničkog vodnog saobraćaja, kako zbog razgranate kanalske mreže i prirodnog bogatstva zaštićenog područja Gornje Podunavlje, tako i zbog kulturno-istorijskog nasleđa Grada Sombora. Razgovarali smo o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Mađarskoj i Bezdana - kazao je Ratković i dodao da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru.

Zajednička saradnja Agencije i grada Sombora doprineće efikasnoj realizaciji projekata u segmentu nautičkog saobraćaja i promovisanju naše zemlje stranim turistima, zaključeno je na sastanku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.11.2023.  |  Energija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Elektromreža Srbije menja obračun plata - Raspisan tender za izradu nove metodologije vrednovanja radnih mesta

Elektromreža Srbije raspisala je javnu nabavku za uslugu analize postojeće metodologije obračuna zarada. Potrebno je da firma koja bude izabrana na tenderu uradi analizu postojećeg vrednovanja radnih mesta i koeficijenata, kao i da izradi novu metodologiju vrednovanja radnih mesta i novu metodologiju koeficijenata. Nabavka, naime obuhvata tri faze. Prva podrazumeva analizu postojećih grupa poslova u EMS-u, kriterijuma za vrednovanje radnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.