NavMenu

Renault novi biznis gradi na polovnim automobilima

Izvor: Bonitet Sreda, 22.06.2022. 17:48
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Cicero7)

U vremenu kada cena polovnih automobila raste, izrada novih zbog krize otežana, jedan automobilski gigant rešio je to da iskoristi.

Kompanija Renault je opremila posebnu fabriku koja se bavi isključivo uređivanjem polovnih automobila. Francuski proizvođač automobila je pokrenuo svoj program pre godinu i po u Flinsu u severnoj Francuskoj, mestu gde Renault ima i fabriku novih automobila, piše holandski Autoweek, a prenosi Revija HAK.

Sada je Refactory, kako Renault naziva fabriku, još uvek mali deo fabrike u Flinsu, ali se očekuje da će u budućnosti posao sve više da raste. Factory VO radi od septembra prošle godine i godišnje može da obradi 45.000 polovnih automobila. Uglavnom se radi o automobilima starim od tri do pet godina, o kojima se brinu stručnjaci u četiri različita odseka. Radnici popravljaju manja udubljenja, spajaju delove, zamenjuju delove, ponovo poliraju lak i rade sve ostalo što je potrebno tokom provere.


Ceo proces obnove automobila isplativ je samo ako se radi s automobilima koji su u blizini fabrike. Zbog toga Renault već razmišlja o drugim lokacijama. Na vrhu liste su Turska, Španija i Portugal.

Zanimljivo, i Toyota je takođe najavila da će početi da se fokusira na recikliranje automobila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.