NavMenu

U Parku prirode Mokra Gora u planu gradnja tri objekta namenjena za eko turizam

Izvor: eKapija Nedelja, 19.06.2022. 09:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
U okviru zone dozvoljene gradnje zadate Prostornim planom područja posebne namene Parka prirode "Šargan - Mokra Gora" u planu je izgradnja tri objekta eko turizma.

Izgradnja je planirana fazno i to tako što je u fazi 1 planirana gradnja objekta broj 1, dok faza 2 obuhvata izgradnju objekata 2 i 3.

Površina katastarske parcele namenjene za gradnju iznosi 2.584 m2, dok je planirana ukupna površina pod objektima 133 m2.

Kolski i pešački pristup objektima obezbeđeni su direktno sa javne saobraćajnice, a na predmetnoj parceli planirana su i 3 parking mesta.
S obzirom da se grade objekti eko turizma predviđene su minimalne intervencije na terenu, kad su u pitanju nivelacija terena i pešačke staze za koje su predviđene kamene ploče ili železnički pragovi položeni na travu. Planirano je zadržavanje autohtonog drveća na parceli.

Prema projektnoj dokumenatciji, predviđeno je da objekat broj 1 bude spratnosti prizemlje + galerija sa jednom funkcionalnom jedinicom. U nivou prizemlja projektovani su hodnik, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, spavaća soba i kupatilo.

Objekti 2 i 3 su slobodnostojeći prizemni objekti, a sastojaće se od dnevnog boravka sa trpezarijom, kuhinjom i kupatilom.

S obzirom da se radi o objektima namenjenim za eko turizam, planirano je da fasada bude od drvene obloge, a stolarija u objektima će takođe biti drvena.

Investitor je privatno lice, a za izradu projekta zadužen je AG biro Užice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.