NavMenu

Počinje kategorizacija privatnog smeštaja za turiste

Izvor: Glas javnosti Četvrtak, 19.01.2006. 12:51
Komentari
Podeli

Vlasnici privatnog smeštaja koji se izdaje turistima od juče mogu da podnesu zahtev za kategorizaciju smeštaja. Sekretarijat za privredu pozvao je vlasnike turističkih apartmana, stanova i kuća za odmor i soba za iznajmljivanje da se prijave i postanu deo zvanične turističke ponude glavnog grada. Osnovana je Komisija za kategorizaciju, koja će, čim se prijavi najmanje pet vlasnika, početi da obilazi privatni smeštaj.

U Beogradu trenutno ne postoji nijedan registrovan objekat privatnog smeštaja. Vlasnici se obično reklamiraju na Internetu ili goste pronalaze po preporuci. Međutim, od sada će morati da se prijave i počnu da plaćaju porez državi, a prihodi od boravišnih taksi će ići u gradsku kasu. Inače, od prvog januara 2006. godine boravišna taksa je sa 84 dinara poskupela na 100 dinara.

Kategorizacija koja se odnosi na objekte u svih 17 beogradskih opština, vrši se na osnovu Zakona o turizmu i Pravilnika o razvrstavanju minimalnim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata. Ovim treba da se obezbedi odgovarajući nivo higijene, garancija kvaliteta i ujednačen nivo usluga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.