NavMenu

Skandinavske kompanije među najvećim investitorima u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 03.12.2010. 08:41
Komentari
Podeli

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je sinoć na otvaranju manifestacije "Dani Skandinavije" da privrednici iz Skandinavije pripadaju najvećim investitorima u Srbiji, kao i da su zapaženi i po ulaganju u nova znanja i tehnologije.

Cvetković je istakao da su kompanije koje su došle iz Danske, Švedske, Finske i Norveške donele i određenu poslovnu kulturu koja je od neprocenjivog značaja za privredu Srbije.

On je naveo da je obim ekonomske saradnje i investicija veliki i da će manifestacije ovakvog tipa unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i nordijskih zemalja.

Predsednik Vlade je rekao da će u narednom periodu, uz podršku Vlade Srbije, biti povećan obim ulaganja, ali i spoljnotrgovinske razmene.

- Ovaj događaj je organizovan sa idejom da se promovišu nordijsko i regionalno poslovanje, osnaže ekonomske veze i razmene poslovna iskustva sa preduzećima iz Srbije - rekla je izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Slađana Božović.

Božović je navela da su teme ovogodišnje manifestacije, koja će biti održana u hotelu "Zira" u Beogradu, inovacije i dizajn, s obzirom na to da su pomenute nordijske zemlje u tim oblastima veoma uspešne pa će biti od pomoći domaćoj privredi.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovali su i danski ambasador Mete Kjuel Nilsen, norveški ambasador Nils Ragnar Kamsvag, švedski ambasador Krister Asp i finski ambasador Kari Veijalainen.

Ambasadori su poručili da prepoznaju poslovni potencijal Srbije i da očekuju da ovakve manifestacije doprinesu jačanju poslovnih veza i sveukupnoj ekonomskoj saradnji.

Više desetina kompanija iz Skandinavije koje već posluju u Srbiji ili nameravaju da dođu na srpsko tržište predstaviće se na "Danima Skandinavije", koji traju do 4. decembra.

Nordijska poslovna alijansa, koja organizuje ovu manifestaciju, nastala je u želji da se postigne što bolja saradnja između nordijskih kompanija i privrednog sektora u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.