NavMenu

Otvaraju se granični prelazi Ponikve i Bačka Palanka

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.06.2022. 18:05
Komentari
Podeli
(Foto: S.Petrovic)
Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka o otvaranju sezonskog graničnog prelaza za međunarodni vazdušni saobraćaj putnika Ponikve u periodu od 1. aprila do 31. oktobra ove godine, u cilju pojednostavljenja procedura za realizaciju međunarodnih letova.

- Kako je u ovom periodu povećan broj turističkih manifestacija, otvaranjem ovog graničnog prelaza značajno bi se povećao i broj međunarodnih letova, što bi predstavljalo značajnu ulogu u privlačenju i održavanju ekonomskih aktivnosti u regionu zapadne Srbije, pa samim tim i povećanje nivoa zaposlenosti i razvoj investicija - navedeno je na sajtu Vlade.

Vlada je donela i Odluku o otvaranju stalnog graničnog prelaza za međunarodni vodni saobraćaj putnika i roba sa svim inspekcijskim službama Bačka Palanka, čime će biti omogućeno efikasnije sprovođenje graničnih procedura domaćih i stranih brodova na tom graničnom prelazu na reci Dunav, dodaje se.

Takođe, stvoriće se uslovi za obavljanje granične kontrole svih plovila na ulasku u Srbiju koja dolaze iz pravca Mađarske i Hrvatske, kao i svih plovila na izlasku iz naše zemlje.

- Pored toga, brodovi će se kraće zadržavati prilikom granične kontrole, biće smanjeni nepotrebni troškovi, a sa druge strane poboljšani uslovi za rad službenika u toj oblasti - zaključuje se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.12.2023.  |  IT, Telekomunikacije

Potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke i Microsofta

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor kompanije Microsoft u Srbiji Milan Gospić potpisali su Memorandum o razumevanju, koji otvara nova vrata za naše istraživače, startape i studente. Prema njenim rečima, na ovaj način će sada sva inovativna rešenja od Microsoftabiti omogućena našim istraživačima i studentima. Kompanija Microsoft ima ogroman istraživačno-razvojni centar u Srbiji i jedna je od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.