NavMenu

Forum socijalnih inovacija: Dinamičan i bogat program koji "širi dobar uticaj"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.06.2022. 15:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Harish Sharma)Ilustracija
Pod sloganom "Širi dobar uticaj" (Impact Forward), međunarodna konferencija Forum socijalnih inovacija okupiće 15. juna socijalne inovatore, socijalne preduzetnike, mlade preduzetnike, organizacije, kompanije i predstavnike međunarodnih organizacija sa ciljem da ujedini njihove ideje i energiju i stvori prostor za još veći uticaj i dalji razvoj socijalne ekonomije.

Ova međunarodna konferencija posvećena je podsticanju inovativnih i održivih rešenja za društvene izazove i ove godine nudi bogat i dinamičan program koji uključuje stručne razgovore, interaktivne sesije i grupne diskusije sa vodećim stručnjacima, socijalnim preduzetnicima i socijalnim investitorima.

Forum socijalnih inovacija održava se 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu. Učešće na događaju je besplatno, a svi zainteresovani treba da se registruju do 13. juna popunjavanjem onlajn formulara. Kao i ranijih godina, ovo izdanje SIF-a priredilo je Sajam socijalnih preduzeća u okviru kog će jedanaest preduzeća predstaviti gostima svoje proizvode i usluge, porazgovarati sa zainteresovanim posetiocima o svom poslovanju i društvenim problemima koje rešavaju i eventualno započeti neka nova partnerstva.

Uvodni razgovor biće posvećen najnovijim trendovima u oblasti socijalne ekonomije na nivou EU i uključiće razgovor o Evropskom akcionom planu za socijalnu ekonomiju i njegovom značaju za razvoj socijalnih preduzeća. Na narednoj sesiji, smatrajući da je došlo vreme da socijalna ekonomija postane deo zvanične i vidljive politike vlada Zapadnog Balkana i regionalnih tela, predstavnici OCD iz regiona potpisaće i lansirati Deklaraciju civilnog društva Zapadnog Balkana o socijalnoj ekonomiji. Naredni panel biće posvećen implementaciji Zelene agende u Srbiji, postignutim rezultatima i planiranim aktivnostima, a govornici će takođe razgovarati o tome kako komplementarnost zelene, socijalne i digitalne ekonomije može doprineti inkluzivnijem, solidarnijem i održivijem društvu.

Učesnici konferencije imaće priliku da čuju i o novim finansijskim instrumentima skrojenim po meri socijalnih preduzeća, nakon čega će uslediti Okrugli stolovi, program u kom velike kompanije pozivaju mikro, mala i socijalna preduzeća na sesiju umrežavanje i razmenu poslovnih prilika i dobrih praksi. Jedna od interesantnijih sesija biće i predstavljanje deset preduzeća koja su deo našeg Programa za održive ideje, a nakon odluke žirija, dva tima sa najvećim potencijalom za rast dobiće i novčanu podršku. Konferenciju će zatvoriti radni sastanak po pozivu na kom će akteri koji se u CEE regionu bave socijalnom ekonomijom imati priliku da upoznaju i prodube saradnju sa predstavnicima najrelevantnijih evropskih mreža u oblasti socijalnog preduzetništva.

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart Kolektiv uz podršku Američke ambasade, Fondacije za otvoreno društvo, Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Prijatelji konferencije su Erste Bank Sparkasse, Elixir Fondacija i Coca-Cola HBC Srbija.  Konferenciju su takođe podržali naši partneri Euclid Network, Erste Banka Srbija i Atlantic Grupa. 



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.