NavMenu

Upis na Građevinski fakultet za studiranje po modernizovanim programima

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.06.2022. 12:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: George Rudy/shutterstock.com)Ilustracija
Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu ove godine upisuje generaciju budućih inženjera koji će studirati po studijskim programima sa tri godine za osnovne i dve godine za master akademske studije. Pored studijskih programa građevina i geodezija, studenti mogu da upišu i geoinformatiku, program koji je na raspolaganju studentima od prošle godine.

Prošlogodišnjim izmenama, uz promene nastavnih planova, način studiranja na Građevinskom dodatno se prilagođava studentima, ali i savremenim zahtevima tržišta rada.

- Studentima smo obezbedili optimalne uslove za rad kako bi uspešno stekli znanja potrebna građevinskom inženjeru. Savremeni način rada i programi usklađeni sa dinamikom rada najznačajnijih srodnih evropskih fakuleteta, obezbediće im visok nivo znanja i mobilnosti. Sa druge strane, rekordna potražnja za građevinskim inženjerima u Srbiji i širom sveta garantuje većini brzo zapošljavanje i dobre uslove rada – kaže dekan Građevinskog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović.

Ove godine za upis na Građevinski fakultet predviđeno je 330 mesta na studijskom programu građevinarstvo, 60 na geodeziji i 30 na geoinformatici. Od ovih 420 mesta, iz državnog budžeta školovanje će biti finansirano za ukupno 300 studenata.

Rangiranje za upis na Građevinski fakultet biće obavljeno na bazi uspeha iz srednje škole (40%) i rezultata sa prijemnog ispita iz matematike (60%), koji će biti organizovan na Građevinskom fakultetu u utorak, 28. juna u 15 sati. Prijavljivanje i podnošenje dokumentacije za polaganje prijemnog moguće je kompletno on-lajn. Sve informacije mogu se naći i na sajtu Fakulteta.

Građevinski fakultet priznaje i položen prijemni ispit iz matematike na ostalim tehničkim fakultetima Univerziteta u Beogradu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.